Fredericia AVISEN møder Nye Borgelige, som er i gang med at fortælle vælgere, hvem de er før der igen er kamp om taburetterne på Christiansborg. I politikerkrydset mellem Gothersgade og Jyllandsgade har Nye Borgerlige rullet en campingvogn frem og dialogkaffen er hældt op.

Jan Køpke Christensen er manden som fortæller Fredericia AVISEN hvad partiet står for og hvad de laver i dag i Fredericia.

“Det her drejer sig om at komme rundt i alle kommuner, hvor vi kommer ud, snakker og viser flaget til dem, der vil snakke med os. Vi fortæller dem, at vi er et nyt parti hvor vælgerne har bakket op, så vi kan stille op til næste folketingsvalg”, indleder Jan Køpke Christensen.

Pernille Vermund som er partiets spidskandidat er opstillet her i Sydjyllands Storkreds, hun er desværre ikke at finde her i dag, men Jan kan også sagtens fortælle om partiet. Jan er glad for at møde fredericianerne i dag.


Peter Seier Christensen & Pernille Vermund fra Nye Borgerlige

“Jeg stod lige og snakkede med en dame, da du kom, og hun var med det samme henne for at sige, at det var godt vi er kommet her i dag og at jeg må sætte et banner op på hendes ejendom, når valget kommer. Det er simpelthen så skønt at opleve den her velvillighed og sympati vi får. Selvfølgelig er der nogen, som ikke kan lide os, sådan er det med alle partier. Jeg har en sjov historie du skal høre. Der var en mand, hvor man på lang afstand kunne se, at det ikke var noget for ham, så han kiggede den anden vej. Da han kom nærmere sagde han, at han var socialdemokrat. Der sagde jeg, at det skal han da have lov til. Så vender konen om, og siger så lad mig få en pjece, han kan ikke se hvad jeg stemmer, når jeg står og sætter mit kryds. Du skulle se ham i ansigtet. Jeg tænkte bare stakkels kvinde, når han kommer hjem”, griner Jan Køpke Christensen.

Jeg spørger Jan hvilke budskaber det så er at de deler med folket i dag?

“Det politiske budskab er, at vi har tre krav. Vi kunne have haft 15-20 krav inden vi kom i Folketinget, men vi har reduceret det til tre krav. Og de tre krav er: Punkt 1, asylstop. Man skal hjælpe i nærområderne, det er også mere humant og hver en krone kan hjælpe mere. Punkt 2 det er, at kriminelle udlændinge skal ud efter første dom. Ikke for at tage en cykellygte, men den første dom, så er det ud af vagten. Punkt 3 det er, at alle udlændinge må komme, uanset værdier og religion og så videre, Islam skal bare ingen indflydelse have i Danmark. Men, vi har det krav, at de skal være selvforsørgende dem der kommer hertil”, siger Jan Køpke Christensen.

Nye Borgelige
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Så man skal kunne klare sig selv?

Det er jo klart, at det ikke er de svageste, der kommer herop af udlændinge, det er ikke konen, som kommer med eller børnene. De bliver siddende. Hvorfor tager man gennem mange lande helt herop? Ja, jeg kan jo godt forstå det. Med de ydelser vi har haft, der kan jeg godt forstå det. Vi er jo ikke umenneskelige, vi ønsker simpelthen, at det er Islam der er problemet. Alle andre religioner, jøder og så videre, der har aldrig været problemer med dem. Og når jeg siger det her, så findes der jo også muslimer, der er fornuftige. Jeg kender for eksempel nogle, som jeg som journalist har jeg arbejdet sammen med der er muslimer og som er rare og søde. Men desværre kan vi se, at dem, der fløj ind i Tvillingetårnene i USA, var nogle af de mest afholdte piloter nede fra pilotskolen i Hamborg. Altså de har ikke samme indgangsvinkel mange af dem, ikke alle, nogle af dem har ikke samme indgangsvinkel til menneskeliv som vi har”, siger Jan Køpke Christensen.

Så det er de tre simple budskaber?

“Det er de tre ting, ja. Og den kommende Statsminister skal bare opfylde de tre budskaber der. Og så får de vores stemme. Så kan man sige, hvis nu Mette Frederiksen pludselig siger det kan I få ved os. Det kan man forestille sig i teorien jo. Jeg tror, at hvis Mette Frederiksen vil indfri dem, så tror jeg nu også at Lars Løkke vil. De tre krav skal være opfyldt, så kan man sige, at hvis der er nogen, der vil give det. Hvis vi er tungen på vægtskålen, så er der jo nogen, der skal give sig. Og det kan godt være, at der kommer kaos et par måneder, det kan også være, at der kommer et nyt valg udelukkende på udlændinge. Efterfølgende, hvis der er lidt kaos derinde eller to måneder med kaos og så, at vi får ryddet op i den her situation med hensyn til Islam”, siger Jan Køpke Christensen.

Så islam er lidt tungen på vægtskålen?

“Der er ingen tvivl om, at der er mange søde og rare, som gerne vil Danmark og faktisk er tilhængere af vores politik nogen gange. Faktisk har vi også nogen opstillet, der kommer fra Iran og så videre, som gerne vil vores politik, fordi de siger det går udover os der vil Danmark. Så vi skal ikke tage alle over en kam, men du kan bare se Naser Khader, han bliver forfulgt af sine egne lidt, fordi han siger sin mening, selvom han er muslim. Det er jo det vi skal gøre op med, og vi kan ikke have et Dansk Folkeparti, der sidder på hænderne, når de vandrer ind over grænsen som de gjorde i 2015 dernede. Jamen de havde jo ikke 90 mandater siger de så, men nej, hvor meget har de radikale ikke haft indflydelse under de røde regeringer? Fordi de var tungen på vægtskålen med en 8-9 mandater, så det er det det handler om. Der er ingen partier der får 90 mandater, og det er måske sundt nok kan man sige, så demokratiet, folkestyret, det er det der er vigtigt for os at få gennemført”, afslutter Jan Køpke Christensen.

Vi siger tak for snakken på en regnvåd gade i Fredericia. Frem mod valget vil vi møde mange campingvogne og pavilloner, der vil tale politik med byens vælgere som Nye Borgerlige gjorde det i dag.