Fredericia AVISEN kunne torsdag fortælle, at Nye Borgerlige har stiftet en lokalforening i Fredericia. Der har tidligere været sporadisk aktivitet, men denne gang er lokalforeningen kommet for at blive, understreger den nyvalgte formand Poul Rand. Nye Borgerlige stormer frem i meningsmålingerne, så formanden ser fortrøstningsfuldt frem imod næste års kommunalvalg.

“En by med så mange indbyggere som der er i Fredericia, der fortjener byen at vi også er til stede. Alene den sidste måned har vi fået 1/3 flere medlemmer, hvilket jo naturligvis er den direkte afspejling af den succes partiet har på landsplan”, fortæller Poul Rand.

Selv er den nyvalgte formand ikke opvokset i partipolitik, men med Nye Borgerliges indtog i dansk politik fandt han partiet for ham.

“Jeg er ikke specielt politisk, men jeg vil gerne det her. Jeg bliver organisator og styret i den rigtige retning. Jeg har lavet lidt politik før, men ikke partipolitisk. Min baggrund for at gå ind i Nye Borgerlige var, at Pernille sagde noget jeg godt kunne forstå. Jeg var nummer 4 her i byen der blev medlem. Dengang partiet var helt ungt og ukendt, der kontaktede jeg pressechefen og sagde, at jeg gerne ville donere et beskedent bidrag”, fortæller Poul og fortsætter:

“Lige pludselig holdt en gammel grøn jaguar foran mit hus, det var så Pernille der kom for at sige tak. Jeg synes, at Nye Borgerlige har en fornuftig skattepolitik, en fornuftig udlændigepolitik og et godt livssyn om at man skal klare sig selv. Hele den offentlige styring mener jeg er mere til skade end gavn. Der siger Nye Borgerlige meget af det jeg tænker. Jeg tror aldrig jeg har været mere enig med nogen end med Nye Borgerlige, de dækker 80-85% f mine holdninger”.

Dansk politik og i særdeleshed partierne på den fløj som Nye Borgerlige har placeret sig har flere gange været præget af personsager, hvor enkelte politikere har ytret sig lige lidt for friskt. “Landsbytosser” er de flere gange blevet kaldt. Poul Rand slår fast, at der ikke er plads til sådanne typer hos Nye Borgerlige i Fredericia.

“Det er lykkedes os at få en fornuftig bestyrelse. Blandt de sidste nye medlemmer er 50/50 fra Venstre og Dansk Folkeparti. Et yt parti vil bestå af partihoppere. Det er et lod som nyt parti, at der kommer partihoppere. Men vi skal ikke være et parti for folk der skal have en hævn mod deres tidligere parti, eller folk som vil lave ravage. Det kommer ikke til at ske på min vagt”, fortæller Poul Rand.

“Jeg vil gerne forhindre hvad der er sket tidligere, hvor folk udtaler sig i øst og vest, vi skal have styr på sagerne. Folk tror generelt at vi er en flok gamle sure mænd og måske også halvracister. Men ddt er det ikke. Vi har politik på alle områder, og vi er ikke bare sure gamle mænd. Vi skal have gjort op med den tankegang – og så skal vi holde os fra de her helt vilde udtalelser, som tidligere har været set. Det accepterer vi simpelthen ikke”, fortsætter han.

I forhold til det forestående kommunalvalg er Nye Borgerlige kommet lidt for sent ud af startblokken, fortæller Poul, men han er sikker på, at de nok skal vinde en eller flere pladser i byrådet efter valget.

“Vi er sent på den i forhold til kommunalvalget. Det vi kan tilføre er en skarpere borgerlig profil. Venstre har skændtes højlydt i pressen og da de var ved roret var det bestemt ikke en succes. Det er lidt det samme med DF der fik en meget hård start. Der har ikke været en samlet borgerlig profil. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kommer i byrådet”, fortæller Poul.

“Det der kommer efterfølgende er, at nu har vi en bestyrelse – og derfra skal vi finde kandidater. Nogle har meldt, at de gerne vil. Vi har en screeningsproces de skal passere. Vi skal være sikre på at de vil det rigtige”, fortsætter den nyvalgte formand.

Hvilke mærkesager har I til kommunalvalget?

“Vi kan ikke fortælle om hvilke lokale mærkesager endnu. Fordi vi er så grønne som vi er, så har vi behov for fuld støtte fra baglandet. Der vil være nogen med forstand på de unge, på erhvervslivet og alt muligt. Det danner vi et overblik over i efteråret. Jeg bliver nødt til at vente og høre hvad vores lokale medlemmer har af mærkesager. Vi har meget frie hænder til at gøre hvad vi vil her i byen – men det betyder ikke at det skal misbruges”, slår Poul Rand fast.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer