Fredericia Byråd fik sin første uddannelsespolitik for fire år siden. Nu har Uddannelsesudvalget revurderet politikken, og det nye bud på en uddannelsespolitik sendes nu i høring

Det var et enigt byråd, der i 2016 nedsatte Uddannelsesudvalget med ønsket om at sætte gang i udviklingen af Fredericia som uddannelsesby og udvikle uddannelsesområde som et selvstændigt politikområde. Uddannelsesudvalget formulerede som noget af det første en uddannelsespolitik, som senere i 2016 blev godkendt af et enigt byråd. 

Nu har Uddannelsesudvalget arbejdet med at udfolde uddannelsespolitikken de sidste fire år, og derfor er det nu tid til at gøre status og revidere uddannelsespolitikken.

”Arbejdet med at udvikle Fredericia som uddannelsesby er et langt sejt træk, som kræver et vedvarende politisk fokus og høje ambitioner. Vi er allerede nået i mål med mange af elementerne fra den første uddannelsespolitik, så der er behov for at justere politikken nu og sætte endnu mere ambitiøse mål. Vigtigst er, at vi fastholder og udvikler det tætte og gode samarbejde med vores lokale uddannelsesinstitutioner i Fredericia, så vi kan fortsætte den gode udvikling”, udtaler formand for Uddannelsesudvalget”, Pernelle Jensen (V) som fortsætter: ”Jeg ser meget frem til arbejde med at udvikle uddannelsesmiljøet på tværs af alle vores uddannelser og komme i gang med at realiserer visionerne om et uddannelsescampus i Kanalbyen”.

Uddannelsespolitikken spiller ud med fire indsatsspor: ”Flere uddannelser i Fredericia”, ”Flere faglærte i Fredericia”, ”Uddannelsesvejledning i særklasse” og ”Et attraktivt studiemiljø: Studieby Fredericia”. Uddannelsespolitikkens fire udviklingsspor understøtter tilsammen det overordnede formål at skabe en attraktiv uddannelsesby og uddanne flere fredericianere.

”Jeg er godt tilfreds med, at den strategiske indsats for at få flere unge ind i erhvervsuddannelser får en mere fremtrædende rolle i den nye uddannelsespolitik. Men det handler ikke kun om at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive – det handler i lige så høj grad om at fortsætte arbejdet med at forbedre de unges trivsel på uddannelserne. Samtidigt har vi formuleret høje politiske ambitioner med kommunens indsats overfor de unge, der skal have en hjælpende hånd ind i uddannelse og dermed også beskæftigelse”, fortæller Inger Nielsen, næstformand i Uddannelsesudvalget.

Politikken sendes nu i høring inden den skal videre til endelig vedtagelse i Fredericia Byråd. Høringen sættes i gang med en video, hvor udvalgsformand Pernelle Jensen giver en kort introduktionen til Uddannelsespolitikken og appellere til at komme med inputs til Uddannelsesudvalget. Som noget nyt kan inputs til politikken både indsendes som video eller skriftlig besvarelse.     

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer