Efter åbningen af Googles datacenter ved Taulov kan organisationer og offentlige myndigheder fra 15. marts søge støtte til lokale projekter inden for bl.a. uddannelse, iværksætteri og kultur.

Tre måneder efter at have åbnet sit store datacenter ved Taulov sætter Google nu gang i arbejdet med at uddele legater til organisationer i Fredericia-området.

Tidligere har bl.a. Maskinmesterskolen og Fredericia Museum modtaget støtte fra Google til store og nyskabende tiltag, og nu åbner Google så den første egentlige ansøgningspulje. Her er støtten målrettet lokale projekter fra nonprofitorganisationer og visse offentlige organisationer – alle uden profit for øje.

Det såkaldte Datacenter Community Grants-program understøtter organisationer, projekter og initiativer, der bidrager positivt til lokalsamfundet, herunder:

  • Uddannelse
  • Det lokale iværksættermiljø
  • Digital opkvalificering
  • Bæredygtighed
  • Sundhed og videnskab
  • Kunst og kultur

– I Google ser vi frem til at udvide vores støtte til projekter, som styrker lokalsamfundet. Vi har allerede haft glæden af at støtte Maskinmesterskolen og Museerne i Fredericia med nye, innovative projekter. Men vi er kun lige begyndt på vores lokale engagement, og derfor glæder vi os til at involvere os endnu mere i at styrke Fredericia-området, siger Googles politisk ansvarlige for datacentre i Norden, Niels Martin Andersen.

Mere om programmet og ansøgningskriterier kan læses her. I marts organiserer Google offentlige informationsmøder for interesserede organisationer for at levere mere information om programmet og besvare eventuelle spørgsmål. På grund af Covid-19 finder disse møder sted online i år. Mere konkret tirsdag 9. marts kl. 11:00-12:00 og onsdag 10. marts kl. 14:00-15:00.

Tilmelding til informationsmødet sker via en mail til fredericia@google.com med angivelse af navn på deltager og organisation. Google vender herefter tilbage med et link til denne virtuelle begivenhed.

Mere information om vores udvælgelseskriterier – og hvilke aktiviteter der falder ind under dem – kan findes på hjemmesiden, hvor organisationer også vil kunne registrere deres projekt fra 15. marts til 30. april 2021.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Brian Magnussen
Brian Magnussen
17:53 - 6. april 2021 17:53

Så ser jeg frem til digital opkvalificering, Den trådløse dækning mellem Taulov og Skærbæk lader en del tilbage at ønske. Så hvis der kan komme i det mindste 70% signal vil det være en forbedring på 40%. Og der er så stadig 30% tilbage op til 100% men det er nok ønsketænkning i Danmark.

Somsak
Somsak
06:20 - 7. april 2021 06:20

Du har vist ikke været meget omkring i verden, Danmark har en fantastisk dækning og er et af de mest digitaliserede lande, de fleste lande i i Europa er u lande sammenlignet med os. Digital opkvalificering har ikke noget med trådløs dækning at gøre men har noget med uddannelsesmæssig opkvalificering i.e. få flere folk med kvalifikationer, som chokerende, Google kan bruge.