Efter et rekordår i 2017 og den bedste januar måned nogensinde fortsætter Billund Lufthavn de gode takter ind i februar med nyheden om en ny direkte rute til Warszawa. Den kommer umiddelbart efter lanceringen af nye ruter til Bergen og Wien. Fra den 2. juli åbner det polske flyselskab LOT deres første rute mellem Billund og Polens hovedstad.

Fra 2. juli flyver LOT for første gang direkte fra Billund til Warszawa. To gange om dagen i alle hverdage og en gang om dagen i weekenden kan rejselystne vestdanskere stige på et fly i Billund Lufthavn og 1 time og 40 minutter senere stige af i den polske hovedstad.

Fra Warszawa Chopin Airport, der er en af Central- og Østeuropas største flyhubs, er der direkte forbindelser til attraktive destinationer i både Central- og Østeuropa, Centralasien, Fjernøsten og Nordamerika. Fx Krakow, Kiev, Kharkov, Vilnius, Moskva, Bukarest, Astana, Beijing, Tokyo, Seoul, Singapore, New York, Chicago og Los Angeles.

Den direkte rute er også godt nyt for de mange østeuropæer, der bor i Vestdanmark.
“Med vores nye rute kan de tusinder polakker, der bor i Vestdanmark glæde sig over en kortere tur hjem. Det bliver både nemmere for dem at komme hjem og for deres familier og venner at tage til Danmark på besøg,” siger Rafał Milczarski, administrerende direktør i LOT.
Godt nyt for erhvervslivet

Også de mange virksomheder, der ligger i nærheden af Billund Lufthavn og opererer i Polen, som fx Lego, JYSK, Arla, Velux og DONG Energy, kan fra sommer se frem til endnu bedre forbindelser øst på.

“Vi er stolte af at byde LOT velkommen til Billund og glade for, at de har fået øjnene op for potentialet i det vestdanske marked. Der er rigtig meget forretningstrafik mellem Polen og Vestdanmark. Den nye direkte rute til Warszawa gør rejsen til og fra Vestdanmark til Polen og andre Central– og Østeuropæiske destinationer nemmere og hurtigere,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Billetsalget til ruten starter den 8. februar 2018.

Om ruten
*        Første fly fra Warszawa til Billund flyver 2. juli. Billetsalget starter 8. februar 2018.
*         Flyturen tager cirka 1 time og 40 minutter.
*         Flyet flyver fra mandag til fredag fra Warszawa kl. 08.20 – Billund kl. 10.00, fra Billund kl. 10.35 – Warszawa kl. 12.20, fra Warszawa kl. 17.30 – Billund kl. 19.10, fra Billund kl. 19.50 – Warszawa kl. 21.35. Lørdag vil der være en morgenafgang og søndag en eftermiddagsafgang.
*        Warsaw Chopin Airport er en af Central- og Østeuropas største flyhubs.
*        LOT bliver det andet flyselskab, der flyver på ruten mellem Billund og Warszawa. Lavprisflyselskabet Wizzair introducerede ligeledes direkte flyvninger på ruten i marts 2017.  Samlet set bliver der således 14 ugentlige afgange på ruten den kommende sommer.
Om LOT Airlines:
*        Ruten fra Billund – Warszawa er LOT’s første rute fra Billund Lufthavn.
*        Udover Billund flyver LOT fra Warszawa til København, Stockholm, Göteborg og Oslo i Skandinavien.
*        I 2017 annoncerede LOT 27 nye forbindelser fra Warszawa til bl.a. Los Angeles, Newark, Astana og Singapore.