Alev Ademov og Ali hos Spice Vest har travlt, men nu kan de sætte tempoet op, når der skal laves pizzaer. De har investeret i en ny og større ovn, som er tiltænkt til at blive brugt, når der skal bringes pizzaer ud af huset.

Alev, Ali og en af deres medarbejdere er i fuld gang med dagens arbejde, da jeg parkerer bilen på p-pladsen ved Spice Vest. Straks da jeg træder ind ad døren byder Ali velkommen.

Spice Vest var i gang med en stor ordre på familiepizzaer, da jeg kom. Her har Alev lige fordelt den hjemmelavede tomatsauce ud over en pizza. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Kom min ven,” siger Ali. Jeg går om bag disken og om mod køkkenet, hvor Ali peger på en ovn. “Vi har fået en ny ovn. Den her ovn er tiltænkt udbringning, mens den anden ovn er til, når folk spiser herinde. Vi kan lave mange flere pizzaer på kort tid nu,” siger Ali.

Den nye ovn hos Spice est Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Ali går hen til roterende kebabspyd for at gøre den klar til næste omgang. Ali siger, at kebabben er hjemmelavet og siger med et smil, at den smager af roastbeef i dag og om jeg ikke lige skal smage lidt på den.

Jeg siger ja tak, og får frisk kebab ind. Det er ikke det eneste, der er friskt hos Spice Vest. Ali og Alev tilbyder også en frisk salatbar til deres kunder, som spiser hos pizzariet, hvor man kan få salatbar til 28 kr. stykket, hvis man spiser der.

Spice Vests salatbar. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Alev og hans makker i køkkenet er nu færdig med at lave de store familiepizzaer, som skal ind i den nye ovn. Alev fortæller, at det ikke bare lige er at putte pizzaen ind i ovnen og tage den ud igen.

“Den skal laves med kærlighed, og man skal roterer den en gang imellem,” fortæller Alev, mens han putter de første pizzaer ind i ovnen.

Alev i færd med at putte en pizza i ovnen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Undervejs holder Alev godt øje med pizzaerne. Intet bliver overladt tilfældighederne. Da de første pizzaer bliver taget ud omkring fem minutter efter de er sat ind, er Alev ikke helt tilfreds med den ene af dem. Den får 30 sekunder ekstra, og så er den perfekt.

Alev i gang med at tage en pizza ud af den nye ovn. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Jeg forlader Spice Vest igen, og lader Alev, Ali og deres team sætte tempoet yderligere i vejret med deres pizzaer i den nye ovn.

skal køre indtil 6.december
Annonce