Den 10. september slår DNA i Fredericia dørene op for første gang. Medejer Mathias Vittrup og daglig leder, Søs Stampe, har ventet, ventet og ventet på at kunne åbne, men snart går det løs.

Håndværkerne er i gang med at lave det sidste touch indvendigt i bygningen Prinesessegade 61, der senest har huset Generalen. Sidste år offentliggjorde DNA, der har samme ejer som diskoteket Ghost i Middelfart, at de overtog lokalet og åbner en ny natklub.

Siden har restriktioner gjort, at nattelivet helt har været lukket, og i de seneste måneder har der været restriktioner som har betydet, at der har været regler for åbningstiderne. De restriktioner ophører pr. 1. september, hvor det eneste krav er, at man skal fremvise coronapas i indgangen.

Ventetiden har gjort, at Fredericias nye diskotek har fået en total makeover. Det klassiske rygeområde på Generalen er lavet helt om, og toiletterne er blevet peppet op. Eksempelvis er der blevet kvinde-toiletter, hvor man kan gå to ud på samme tid. Der venter gæsterne en helt anden oplevelse, end det tidligere har været tilfældet på Generalen.

– Vi glæder os helt vildt, siger Mathias og Søs enstemmigt.

DNA’s facade er klar til åbnningen. (Foto: AVISEN)

Siden offentliggørelsen af åbningen af DNA har reaktionerne været mange, og det har været med et væld af positive tilkendegivelser.

– Jeg kender en hel del mennesker i Fredericia, som har givet god respons og jeg har hørt fra dem, at de glæder sig til at komme ud i nattelivet i Fredericia, hvor der har manglet en decideret natklub, siger Mathias.

I Fredericia er et sted som Urbania Street Food populært blandt byens unge, men det er ikke et sted, som Mathias Vittrup ser som en konkurrent til hans nye diskotek.

– Overhovedet ikke. Street Food har et andet koncept end vi har. Det er et start-sted, og selvfølgelig vil vi gerne have folk tidligt ind her og lave specielle ting for at det sker, men det er et madkoncept og et sted med hyggedruk. Vores sted er til at give den mere gas, slår Mathias fast.

Mathias Vittrup ejer også Ghost i Middelfart, men det betyder ikke, at DNA kommer til at ligne Middelfart-diskoteket.

– Det er så forskelligt som noget kan være. Vi har taget nogle ting med som har fungeret, og ellers satset på en ny natklub, da byerne er tæt på hinanden. Jeg vil stadig gerne drive en god forretning Middelfart,og det jeg vil også i Fredericia og derfor er det gjort forskelligt, siger Mathias.

DNA vil gerne komme til at holde afterpartyd for Fredericias ungdomsuddannelser, men det er ikke planen, at segmentet udelukkende skal være unge i gymnasie-alderen.

– Det er meget bredt. Vi kommer til at satse på ældre publikum, men kommer til at køre +18 år som Generalen gjorde det, siger Mathias Vittrup og uddyber ældre publikum:

– Det kommer an på hvordan man tager det, da vi også kommer til at holde voksenfester for +30 år. Det har været en succes på Ghost, siger han.

Søs Stampe vil blive ansigtet, som man kommer til at se på DNA som den daglige leder. (Foto: AVISEN)

Derfor bliver musikvalget også bredt, selvom en natklub hurtigt kan blive forbundet med fart over feltet musikmæssigt.

– Det er ikke kun ”Ude af Kontrol” og den stil. Vi vil ramme bredt med alt lige fra Birthe Kjær, Backstreet Boys til noget nyt. Vi satser ikke på én aldersgruppe. Vi vil gerne give Fredericia den bedste oplevelse, siger Mathias Vittrup.

Nattelivet har været ramt af restriktioner siden marts 2020. Det har betydet, at Mathias og Søs har kunnet pusle med flere ideer til DNA, men det havde de gerne været foruden.

– Lad mig sige det sådan, at hvis vi måtte have åbent, så havde jeg bygget stedet op på tre måneder.  Vi har hele tiden kunnet tænke over det, så på den måde har det været godt, men vi ville have åbnet før, hvis det var muligt, siger Mathias Vittrup.

Åbningsdatoen i Fredericia bliver den 10. september, og det er der en særlig grund til.

– Vi åbner den 3. september i Middelfart, og der vil jeg gerne være der, men jeg vil også gerne være i Fredericia, når vi åbner der. Derfor har vi valgt, at den 10. bliver åbningsdagen, og jeg glæder mig virkelig til at se, hvad Fredericia kan, siger Matthias Vittrup

I forbindelse med åbningsaftenen har DNA en overraskelse til de første 100 gæster.