Lokalplanen udlægger området til kolonihaver, fredskov og almen vandforsyning. Der sker således ikke en ændring i forhold til den eksisterende anvendelse i området. Lokalplanen fastholder, at kolonihavehusene ikke må anvendes til helårsbeboelse.

Den gældende lokalplan nr. 4 giver mulighed for en samlet bebyggelse på 35 m2. Lokalplan 338 vil give mulighed for at udvide de eksisterende bygninger eller opføre større bygninger på de enkelte kolonihavegrunde, så kolonihavehuse kan have en størrelse på maks. 80 m2 og drivhuse, udhuse, overdækninger, garage/carporte mm kan have et samlet areal på maks. 21 m2.

Lokalplanen har bestemmelser om udstykning, bebyggelsens omfang og udearealers tilstand. Lokalplanens hensigt er ikke at bestemme, hvordan det enkelte kolonihavehus ser ud eller indrettes. Derfor lægger lokalplanen heller ikke op til en bestemt række materialer eller måder at bygge husene op på. Der er dog en række hensyn, der primært sigter på mulige genevirkninger af bebyggelsen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Det er et år siden vi satte den nuværende udgave af forslaget i høring. Nogle af veteranerne har mindet mig om, at processen har været længere end min alder, så det glæder mig, at vi nu kan se en ende. Vi har haft en grundig proces – og ekstra møder med bestyrelsen i kolonihaven. Vi har hele tiden vidst, at der har været et ønske om at muliggøre helårsbeboelse. Det var ikke et forslag om helårsbeboelse eller sindssygt mange kvadratmeter vi satte i høring”, sagde formand for By- og Planudvalget, Steen Wrist Ørts, der fortsatte:

“Der ligger et raffinaderi lige ved siden af. Problemet er støj. Det vidste vi dengang – og det ved vi stadig. Det er ikke en lille vold der skulle sættes op – og det er ikke muligt. Ønsket om helårsbeboelse har været der igen, og det er ikke muligt. Der har været et ønske om at hæve kvadratmeterne. Fra byrådet lå et forslag på 80 kvm plus 21 kvm udhuse. Det synes jeg er ualmindeligt store kolonihaver. Men der er også tale om større kolonihavegrunde”.

“Der har været et ønske, som vi har kunnet imødekomme. 21 kvm kan være lidt for lidt til udhuse, når der også er drivhuse og andet. Så vi har lavet en samlet grænse på 101 kvm, dog stadig max 80 kvm kolonihavehus”, forklarede Wrist.

“Vi fratager ikke nogen retten til at bo der hele året, for den ret har aldrig været der. Vi ulovliggør ikke ekstra meget byggeri, tværtimod lovliggør vi mere. Det kommer til at bero på individuelle vurderinger, hvad der skal ske med de enkelte kolonihaver. Der vil være mange byggerier der skal igennem en lovliggørelsessag, enten ved at bygge om eller rive ned”, fortsatte han.

“Det er stadigvæk et kolonihaveområde, med mulighed for overordentligt store kolonihavehuse”, sluttede formand for By- og Planudvalget, Steen Wrist Ørts.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

“Jeg ved ikke hvor mange vindere der er, men nogle borgere føler sig nok som tabere. Hvordan kommer vi videre herfra? Min ydmyge kommentar herfra skal være, at man tager ud i området og giver råd og vejledning til borgerne. Det er utroligt let at komme i klemme i byggesager”, lød det fra Karsten Byrgesen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Vi synes i Enhedslisten, at det skal være muligt at bo på mange forskellige måder. Men i dette tilfælde har der aldrig været mulighed for helårsbeboelse. Det der har været muligt her har været, at se om det er muligt at bo på flere kvadratmeter – og det her er et klart fremskridt”, lød det fra Enhedslistens Cecilie Roed Schultz.

http://www.enggaard.dk/
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Brian Haugstrup Mikkelsen
Brian Haugstrup Mikkelsen
9 måneder siden

Men hvordan kan det ikke være muligt nå nu dem som bor der gør det lige nøjagtig på den måde det ønskes uden at nogen klager uden at nogen lider over last