Borgerne i Trekantområdet kan se frem til at møde og medskabe endnu mere kultur i de kommende 4 år. Det er blot én af de positive effekter, som den nye, fireårige kulturaftale med Kulturregion Trekantområdet og Kulturministeriet fører med sig.

Formand for Kulturregion Trekantområdet, Jesper Elkjær, glæder sig over det nye fokus i kulturaftalen, der i perioden 2021-2024 afsætter næsten 17 millioner kroner til kulturaktiviteter i Trekantområdet:

Trekantfest med massevis af musik

– Vi har lavet en kulturaftale, der bygger videre på det gode samarbejde og de gode kulturoplevelser, som vi skabt sammen med de mange, engagerede kulturaktører i Trekantområdet. Med den nye kulturaftale ønsker vi at bringe kulturen ud af vante rammer og helt tæt på borgernes hverdag. Men vi har også et helt særligt fokus på engagere børn og unge i Trekantområdet som aktive medskabere af kultur, siger Jesper Elkjær.

Det særlige fokus på børn og unge gennemsyrer alle kulturaftalens tre indsatsområder:

·        ”Kulturen ud af vante rammer”

·        ”Kulturelt entreprenørskab og medskabelse”

·        ”Udsyn og læring”

Fælles for indsatsområderne er, at de omfatter en lang række frivillige kulturaktører, kulturinstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner i de syv kommuner i Trekantområdet.

Trekantfest Vejle

– Nu skal vi i gang med at udvikle de kommende års kulturoplevelser sammen med alle de gode kræfter på kulturområdet i Trekantområdet. Det gør vi med en række akademier og laboratorier inden for de tre indsatsområder. Derfor er det endnu for tidligt at melde nogle konkrete kulturprojekter ud på nuværende tidspunkt, siger Jesper Elkjær.

Når den fireårige kulturaftaleperiode løber ud, er ambitionen, at kulturaftalen har indfriet en række succeskriterier.

Trekantfest 2018

– Borgerne i Trekantområdet skal opleve en øget tilfredshed med kulturlivet, et øget antal kulturoplevelser i byerne for børn og unge. Vi skal have engageret børn og unge som medskabere af kunst og kultur og endelig skal vi have understøttet udviklingen af nye kulturtilbud, der ellers ikke var blevet til noget. Det glæder jeg mig til at følge arbejdet med, siger Jesper Elkjær.

– Kultur bygger broer. Både mellem generationer og mellem byer. Derfor glæder jeg mig over, at vi i det fælles kulturarbejde i Trekantområdet netop styrker kulturen for og med børn og unge. Et styrket kulturmiljø for børn og unge kan på den lange bane være med til at gøre vores kommune og vores landsdel mere attraktiv, når de unge skal vælge, hvor de vil uddanne sig og hvor de vil bo, Lars Vigsø, medlem af den politiske styregruppe for Kulturregion Trekantområdet og formand for Børn, Kultur og Fritidsudvalget i Middelfart Kommune

FAKTA

Hvert år frem til 2024 sætter den nye kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregionen godt 4,2 millioner kroner af til kulturaktiviteter i Trekantområdet. Midlerne kommer både fra statens pulje til kultur i hele landet, de syv kommuner i Trekantområdet samt tidligere amtslige midler.

– Billund er Børnenes Hovedstad. Derfor glæder jeg mig over, at vi i det fælles kulturarbejde i Trekantområdet netop styrker kulturen for og med børn og unge. Et styrket kulturmiljø for børn og unge kan på den lange bane være med til at gøre vores kommune og vores landsdel mere attraktiv, når de unge skal vælge, hvor de vil uddanne sig og hvor de vil bo, siger Klara Lyskjær Noer, næstformand for den politiske styregruppe for Kulturregion Trekantområdet og medlem af Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune

– Kultur skaber fællesskaber og tilhørsforhold. Derfor glæder jeg mig over, at vi i det fælles kulturarbejde i Trekantområdet netop styrker kulturen for og med børn og unge. Et styrket kulturmiljø for børn og unge kan på den lange bane være med til at gøre vores kommune og vores landsdel mere attraktiv, når de unge skal vælge, hvor de vil uddanne sig og hvor de vil bo, siger Kjeld Thrane, medlem af den politiske styregruppe for Kulturregion Trekantområdet og formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Haderslev Kommune

– De unge er fremtiden for vores samfund og vores landsdel. Derfor glæder jeg mig over, at vi i det fælles kulturarbejde i Trekantområdet netop styrker kulturen for og med børn og unge. Et styrket kulturmiljø for børn og unge kan på den lange bane være med til at gøre vores kommune og vores landsdel mere attraktiv, når de unge skal vælge, hvor de vil uddanne sig og hvor de vil bo, siger Dan Arnløv Jørgensen, medlem af den politiske styregruppe for Kulturregion Trekantområdet og formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune.

– Kultur skaber relationer og sammenhængskraft på tværs af kommunegrænser. Derfor glæder jeg mig over, at vi i det fælles kulturarbejde i Trekantområdet netop styrker kulturen for og med børn og unge. Et styrket kulturmiljø for børn og unge kan på den lange bane være med til at gøre vores kommune og vores landsdel mere attraktiv, når de unge skal vælge, hvor de vil uddanne sig og hvor de vil bo, siger Susanne Bjerregaard Mørck, medlem af den politiske styregruppe for Kulturregion Trekantområdet og formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Fredericia Kommune

Trekantfest 2020

– Når vi skaber kulturoplevelser sammen, styrker vi også dét, der er vores kultur. Derfor glæder jeg mig over, at vi i det fælles kulturarbejde i Trekantområdet netop styrker kulturen for og med børn og unge. Et styrket kulturmiljø for børn og unge kan på den lange bane være med til at gøre vores kommune og vores landsdel mere attraktiv, når de unge skal vælge, hvor de vil uddanne sig og hvor de vil bo, siger Jørgen Thøgersen, medlem af den politiske styregruppe for Kulturregion Trekantområdet og formand for Udvalget for sundhed, kultur og fritid i Vejen Kommune

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer