Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

Klinikken Thykjær er en alsidig klinik, som snart vil være at finde i de bygninger hvor den ikoniske Linnemann elektronikforhandler lå på Landlystvej 1. Normalt har Henriette Thykjær, som er uddannet certificeret massør med RAB godkendelse, sin klinik i forbindelse med sit hjem i Taulov. Desuden har hun været i mesterlære under kyndig vejledning af Hanne Hannibal, der anerkendt hestemassør.

Henriette har haft en lang vej til hvor hun er i dag, men hun har tidlig vidst, hvad hun ville, da hun som kun 16-årig, flytter til Fyn på et hingstecenter. Hun ville være dyreassistent med speciale i heste. Som 17-årig går turen videre til Hillerød, hvor sportsrideskolen kalder, hvor hun skal lære at massere heste.

Hun får en kæreste og hans farfar havde Hillerød kiropraktisk klinik og han arbejder som kiropraktor og lærer hende grundessensen i kiropraktik, fysioterapi og massage. Det bruger hun on and off til alle hun kender. Hun laver sin egen oplæring i 1,5 år og går til hånde, det måtte man gerne dengang, det må man ikke mere. I dag har hun også de rigtige certificeringer til det hun praktiserer.

Livet får hende også til Nordjylland, hvor hun får sin datter Victoria, som er 6 år i dag. Da hun bosætter sig i Taulov er det svært at finde job, så hun tager springet og starter op med klinik derhjemme. Her fire år efter er hun klar til at flytte klinikken ind til Erritsø, der ligger flere klinikker side om side, efter den nye ombygning.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

Jeg bliver nødt til at vide noget mere om hestemassage: “spring, trav og dressurheste, må anses som eliteudøvere og derfor har de brug for muskelafslapning og skadesbehandling,” siger Henriette. “Det er menneskeskabte problemer, men med behandling kan en skade, der normalt varer 3-4 måneder kan klares med 3-4 uger, da hestene får en hurtigere opheling” fortæller Henriette.

Jeg spørger hvordan hestene reagerer på massagen: “Nogle gange kan de være meget ømme, og ligger ørene tilbage, måske bider de ud efter en” siger hun og fortsætter: “Men når behandlingen er færdig sover de næsten og halvsover alle sammen”

Der er kommet en ny drejning inden for brugsdyr, det er blevet mere anerkendt at passe på sine dyr, mennesker søger også alternative behandlinger til deres dyr.

Henriette er tilknyttet Stald Butcher og Stald Praëm, der lige har fået en derbyvinder og en roundup på anden plads.

Nu kom det til at handle lidt om hest, men Klinikken Thykjær på Landlystvej handler mest om behandlinger af mennesker.

Henriette håber på en mere struktureret hverdag, når hun kommer væk fra privaten. Hun har en del virksomhedsordninger, og håber på at vækste derfra. Ligeledes håber hun på at kunne leve af klinikken, men ellers hjælpe så mange som muligt. “Jeg prøver altid at problemløse fremfor at symptom behandle.”

Lørdag d 27 januar er der åbningsreception på Landlystvej 1, samme dag fejres der fire år med Klinik Thykjær.

Se mere om klinikken her