Fredericia Teater er kendt for at afprøve nye veje for musicalgenren. Sidst med den kæmpe succes Klokkeren fra Notre Dame, der blev Danmarks bedst anmeldte forestilling nogensinde. Med forårets satsning, LENGENDALE, kaster teateret sig endnu engang ud i uafprøvede genreeventyr som producent og venue for verdenspremieren.

Det er de amerikanske komponister og musikere Jeff Bienstock og Andrea Daly, der står bag musicalen. LEGENDALEs historie går tilbage til 2014, hvor de to mødtes på et ophold hos den verdensberømte Goodspeed Musicals Organization. Her skabte de et udkast til musicalens første akt, som blev så populær i internationale musicalkredse, at manuskriptet blev udvalgt til at være én af bare otte readings ved National Alliane of New Musicals’ årlige festival i 2015. Endelig – to år senere – er den færdige musical klar til verdenspremiere på Fredericia Teater.

– Jeg kan ikke anbefale denne forestilling varmt nok. Jeg samlede forestillingen op til en reading i New York for et par år siden, og der er stor enighed blandt branchefolk om, at denne her forestilling bliver et stort internationalt fænomen. Jeg er stolt af, at de har valgt os i Danmark til at producere og udvikle verdenspremieren, som jo på mange måder vil definere forestillingens fremtidige udtryk. Det danske publikum kan dermed få en ”jeg-så-den-først-oplevelse”. Og det lover jeg, at man ikke fortryder, udtaler teaterchef Søren Møller i en pressemeddelelse fra Fredericia Teater.

Ny teknologi og fortælleteknik

LEGENDALE er et moderne eventyr. Enhver computerspilnørds hedeste drømme går i opfyldelse i denne unikke musical, som udfoldes i et computerspilunivers med avatars, vaskeægte nørderi og store drømme. Det er dog på ingen måde nødvendigt at være gamer for at se forestillingen. Det er til gengæld en god chance for et sjovt indkig i det univers.

Forestillingen handler om Andy på 29 år. Han lever et ganske trivielt liv med et arbejde, som han i øvrigt ikke finder særlig interessant. Han bruger derfor det meste af sin tid på at spille computerspillet LEGENDALE. En dag bryder skaberen af spillet, Jansen, ind og laver en konkurrence blandt alle spillets gamere med 1 million dollars på højkant. Det viser sig dog ikke at være en helt nem opgave, da chefen, Steve, kommer i vejen for Andys vinderchancer. Det bliver startskuddet til en spændende rejse.

Det er dog ikke bare temaet, der er højteknologisk i LEGENDALE. Forestillingen, som er én af Fredericia Teaters mest teknisk krævende nogensinde, spiller i teatrets lille sal, og der er dermed en unik mulighed for at opleve det store tekniske udtræk helt tæt på.

Fredericia Teater har gennem de sidste syv år specialiseret sig i animationsscenografi og har raffineret denne fortælleform, hvilket gør teatret ideelt til netop denne forestilling, som foregår halvt i den virkelige verden og halvt i et computerspil. 

Praktisk om LEGENDALE

Spilleperiode: 24. marts-12. april 2017.

Billetpriser:

Voksne: 240 kr. + gebyr

Unge under 26 og studerende: 120 kr. + gebyr

Anbefalet aldersgrænse: fra 7 år

Forestillingen varer 2 timer og 20 minutter inklusiv pause.

Billetsalg på Fredericia Teaters hjemmeside.