Den teknologiske udvikling har gennem en længere årrække peget i kun en retning, nemlig behovet for opbevaring og håndtering af enorme mængder data i samfundet. Datacentre er svaret på hvordan man dækker det behov, men ingen havde rigtig fundet en uddannelse til, hvordan man får de bedste medarbejdere til at passe et datacenter. Nu har Fredericia Maskinmesterskole taget et stort skridt fremad ved at etablere en helt unik uddannelse, der skal dække behovet.

Man har netop gennemført en temauge, hvor man sammen med nogle af de helt store aktører på datacenter-området gav de studerende en unik mulighed for at komme ind bag ved processen. Se meget mere i vores indslag her

»Det er en af cores opgaver i datacenterindustrien, at vi skal klæde unge mennesker på. I dag trækker man på det store udland, når vi skal have arbejdskraft, da der ikke er nogen kvalificerede i Danmark, der kan løse opgaven til at blive ansat i et datacenter,« siger Arnth Nielsen.

»FMS er primært bygget omkring maskinmesteruddannelsen, og så har vi lidt andre aktiviteter, der relaterer sig til det som efteruddannelsen. Maskinmester er dem, der kan drive og vedligeholde større anlæg, og vores studerende kommer rundt i brancher, hvor der blandt andet r kraftværk, service og salg. Alt hvad man tænker har med større anlæg at gøre, og som skal drive noget, der kræver vedligeholdelse,« siger Jens Færgemand, der er ressourcedirektør på Fredericia Maskinmesterskole.

»Datacenterindustrien skal hjælpe med at bidrage til uddannelsen her på skolen. Det skal give kandidater til branchen, og vores bidrag er, at vi skal give studerende et indspark til, hvordan vi arbejder med tingene så de bedre kan forberede sig på den fremtid, der er hos os,« siger Per Henriksen fra Fusion.

»Jeg har valgt at tage datacenterfagslinjen, der er ny. Jeg har valgt at gå på skolen fordi jeg gerne ville have en bredere viden og forståelse indenfor de tekniske processer,« siger Katrine, der går på 8. semester.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer