Divisionsforeningen Håndbold har meldt ud, at man ugentlig skal coronatestes i både Kvinde- og Herreligaen. Dermed er der en ny hverdag i vente i FHK i  det kommende stykke tid.

KMD har sammen med Qlife indgået en aftale med Divisionsforeningen Håndbold om COVID-19-test af spillerne i Bambusa Kvindeligen og Herre Håndbold Ligaen én gang om ugen. KMD leverer datainfrastrukturen, og Qlife leverer testudstyr, så spillerne i første omgang bliver testet ugentligt frem mod vinterpausen.

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det

I disse uger begynder sæsonerne i både Bambusa Kvindeligaen og Herre Håndbold Ligaen, og sammen har Divisionsforeningen Håndbold, KMD og Qlife udviklet en testprotokol, der blandt andet indebærer ugentlig test af spillerne i de 28 klubber. De første spillere blev testet fredag, før Bambusa Kvindeligaen begyndte i lørdags.

“Det er naturligvis helt afgørende for både spillere, trænere og klubber, at vi kan sætte gang i både Bambusa Kvindeligaen og Herre Håndbold Ligaen på en ansvarlig og sikker måde. Man kan ikke afvikle en håndboldkamp uden fysisk kontakt, så derfor er vi glade for, at vi med det nye samarbejde kan tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte spillerne og minimere risikoen for smittespredning, så klubberne kan fokusere på at levere spændende håndboldkampe, når de to sæsoner begynder,” siger Thomas Christensen, direktør for Divisionsforeningen Håndbold.

Hos Fredericia Håndboldklub bakker man op om tiltaget, og håber, at det kan være med til at virke forebyggende.

“Vi skal undgå, at der skal aflyses kampe og rykke rundt på runder, og derfor er det vigtigt, at man indfører test, men en test kan ikke stå alene. Man skal stadig huske at have en god hygiejne og holde afstand,” siger direktør i Fredericia Håndboldklub, Thomas Renneberg-Larsen, til Fredericia AVISEN.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Hvad gør I, hvis der opstår skader, og I derfor skal tage en op fra 2. divisionsholdet eller U19?

“Hvis nogen skal med, så udvider vi gruppen af spillere, der skal til test. Det kan være ,at nogen testes om torsdagen, hvis der opstår skade for at de så kan spille lørdag,” slutter Thomas Renneberg-Larsen.

I forbindelse med de nye retningslinjer til håndboldkampe må udeholdet medbringe i alt 30 personer. Dette inkluderer spillere og trænere.

Foreløbigt er det planen, at der ugentlig skal foretages coronatest frem til midten af november hvor kvindeligaen holder pause. Derefter skal situationen evalueres.

Læs også

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer