Vi har været på IBC Fredericia-Middelfart, hvor vi har talt med elevrådsformand Jesper Dingemanse, der taler om tiden på skolen i coronatiden, alkoholkulturen og andre ting.

Pludselig kom de unge på alles læber, og det var ikke i positiv forstand. Coronapandemien blussede op, og en del smittede var blandt unge, og det var også tilfældet i Fredericia, hvor det kunne spores tilbage til en fest med deltagere fra Fredericia Gymnasium og IBC Fredericia-Middelfart. Det medførte, at hele årgange fra byens uddannelsesinsitutioner blev sendt hjem for nogen tid siden.

»2. års klasserne blev sendt hjem og det var meget a la foråret, hvor vi var sendt hjem. Jeg var ikke selv sendt hjem nu her, men min søster var og hun sagde, at det var lige så træls som i foråret,« siger Jesper Dingemanse og kommer ind på, hvordan foråret var:

»Det var irriterende også, man mistede meget af det sjove ved at gå i skole og mødes med vennerne hele tiden. Fra at være sammen med folk var man på værelset i sengen.«

Som følge af corona er de organiserede fester på skolerne aflyst for tiden. Flere organisationer har forslået, at man helt skærer alkohol væk fra fester, og øger aldersgrænsen for køb af alkohol.

»Mange unge vil generelt tænke, at man skal give os lov ti lat drikke. Jeg kan godt se, hvorfor man mener, at vi har en usund drukkultur, da der drikkes mere her end i andre lande. Jeg tror ikke en aldersbegrænsning på 18 år vil hjælpe på det, da det er en kulturændring vi er ude i,« siger Jesper.

I andenbølgen af corona er der særligt blevet skudt på de unge, der har holdt såkaldte piratfester. Jesper vedkender, at det er et problem, men han maner samtidig også til jorden.

»Det er klart, at der skal være en syndebuk, og det har ikke kun været de unge. Der har været etniske grupper, men jeg kan godt se, hvorfor man siger det med piratfester, da man ikke viser samfundssind så. Men man skal også have in mente, hvor meget unge ofrer i den her tid. Meget af det der sker her nu, er noget man skal huske resten af sit liv. Sidste år gik 3. års glip af galla og andre arrangementer, som er noget af det fedeste,« siger Jesper.

Se hele indslaget med Jesper i toppen af artiklen, hvor han blandt andet fortæller om, at han selv glipper en to ugers studietur til Seattle.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer