For første gang siden 1980 spiller et Fredericia-hold med om DM-medaljerne i håndbold. Det står fast efter, at FHK torsdag aften vandt 30-24 mod Skive fH og endegyldigt sikrede sig en plads i slutspillet. Læs her vores analyse af opgøret.

Fredericia Håndboldklub i dens nuværende konstruktion blev stiftet i 1990, og ikke en eneste gang har holdet spillet med om medaljer, men det er der lavet om på nu.

FHK har haft som erklæret målsætning for sæsonen at holdet skulle i top-8, og det mål er nu i hus, og selvom stillinge var 25-24 undervejs, var der ikke for alvor tvivl om udfaldet. Når FHK fik sat spillet op, og holdt hovedet koldt i afslutningerne, var der klasseforskel på de to mandskaber, der placeringsmæssigt hører til i hver deres ende af tabellen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Anført af en sprudlende Kristian Stoklund angrebsmæssigt, og en keeper i form af Emil Tellerup, der lukkede fuldstændigt af, gik FHK til pause foran 18-13. Fra anden halvlegs start blev Stoklund taget ud, og det gik udover det angrebsmæssige niveau, hvor der blev lavet for mange fejl. Det gjalt både de tekniske fejl, men også den afslutningsmæssige kvalitet. Magnus Brandbyge i Skive-målet begyndte pludselig at tage fra, og der nåede at komme bange anelser blandt de 1.245 tilskuere i thansen ARENA, hvor man kunne se Skive reducere til 25-24.

Skive scorede deres 24. mål efter 46 minutter og 51 sekunder, og i den resterende del af kampen lykkedes det dem ikke at komme på tavlen. Det til trods for, at FHK i en periode var to spillere i undertal, da bænken fik en to minutters udvisning. Det skete i en situation, hvor Jesper Houmark havde råbt “Kom nu!” efter FHK’s forsvar, hvilket dommerne tolkede som en bemærkning mod dem, og det udmøntede sig i en udvisning. Det fik tilskuerne op ad sæderne, og der blev lagt et gevaldigt tryk på Skive, der ikke kunne stå imod presset. Først smed Skive bolden ud over sidelinjen, og i angrebet efter brændte Magnus Haubro et forsøg på Emil Tellerup. Med to scoringer i træk af Anders Kragh Martinusen kom FHK foran 28-24, og derfra så fredericianerne sig ikke tilbage, og endte med at vinde 30-24, som sikrer, at FHK er slutspilsklar.

adp-as.dk

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (10 – Man of the Match): Stor, stor kamp af FHK-anføreren. Endte med en redningsprocent på 47,62 procent. 

Martin Bisgaard (4): Fik banket fem kasser ind, men brændte også to helt frie chancer, heraf en kontra i den afgørende slutfase.

Mads Lenbroch (UB): Spillede ikke nok.

Cornelius Kragh (7): Startede for første gang i lang tid på bænken, men da han først kom på banen, var han ikke bleg for at afslutte. 11 skud blev det til, og af dem gik de seks i mål.

Nicolaj Nørager (02): Ikke særlig overbevisende indsats af Nørager. Lavede et mål på fem forsøg, og målet faldt først med under et minut tilbage af opgøret.

Kristian Stoklund (7): Suveræn første halvleg som dirigent i angrebet, men dalede i niveau efter pausen, da han kom på banen igen. Lavede fem mål på otte forsøg, samt ni assists.

Malte Pedersen (UB): Kom ikke på banen.

Mishels Liaba (UB): Kom ikke på banen.

Lasse Balstad (7): Efter en svær spillede forsvaret sig med Balstad op. Erobrede blandt andet en bold, der gav et kontramål.

Anders Kragh Martinusen (7): Skulle lige indstille kanonen efter et par afbrændere i starten af opgøret. Endte med at lave seks mål på ti forsøg.

Mads Christiansen (UB): Spillede ikke nok.

Jakob Frederiksen (4): Scorede et mål på to forsøg, og erobrede en bold undervejs.

Kasper Young (4): Gjorde sin pligt og scorede på det eneste forsøg han havde.

Nikolaj A. Nielsen (7): Fik lavet to mål på to forsøg. Solid kamp af stregspilleren.

Rasmus Meyer (4): Tre mål på fem forsøg trækker ned. Manglede lidt skarphed i afslutningsspillet.