Få inspiration til, hvordan du gør din have mere vild og hjælp biodiversiteten godt på vej

Kunne du tænke dig at lade naturen snige sig ind i din have eller måske hjælpe den lidt på vej? Så er der gode råd at hente i Fredericia Kommunes nye guide om ”Vilde Haver”. Guiden er lavet i samarbejde med foreningen ”Vild med Vilje” og giver haveejere og grundejerforeninger gode fif og tricks til, hvordan haven bliver mere vild – med vilje. Hvilke arter af blomster og træer er gode for bier og sommerfugle? Hvordan anlægger jeg en blomstereng eller etablerer jeg gode levesteder for firben og vilde bier?

For formand i Miljø- og Teknikudvalget giver det god mening at lave en guide målrettet private haveejere. I dag råder Fredericia Kommune ”kun” over 10 pct. af kommunens samlede areal. Resten ejes af virksomheder og private.

”Vi er allerede nu godt i gang med en række tiltag, der skal være med til at fremme biodiversiteten i kommunen. Blandt andet vilde vejkanter, blomsterstriber og varierede naturområder, men hvis vi skal rykke, så er det vigtigt, at vi får alle med. Alle kan nemlig være med til at fremme biodiversiteten, og det starter i haven”, siger Miljø- og Teknikudvalget Christian Bro.

Hvor vild er du?

Guiden er delt op i tre afsnit, hvor det er op til dig, hvor vild du ønsker, din have skal være.

Du kan hente ”Vilde Haver” på biblioteket eller downloade den på vores hjemmeside: www.fredericia.dk/rignaturiFredericia

Følg også med på Facebooksiden ”Det Grønne Fredericia”, som løbende bringer indslag om vilde haver: https://www.facebook.com/DetGroenneFredericia/

Mere biodiversitet i kommunen

I december 2019 vedtog Fredericia Byråd en ny strategi for bæredygtig udvikling i kommunen ”Fredericia for Verdensmålene”.  Strategien sætter blandt andet retningen for, hvordan Fredericia bliver en mere grøn kommune – herunder, hvordan vi sikrer mere diversitet i den lokale natur.

Læs strategien ”Fredericia for Verdensmålene”: https://www.fredericia.dk/verdensmaalene

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer