Der gøres i disse år op med de traditionelle TV-platforme, og mere og mere tyder på, at fremtiden for sportseerne og i det hele taget content, der vises i TV-format, går en ny fremtid i møde, hvor man vil se flere og flere platforme dukke op. Til gengæld har Discovery Networks tabt kampen efter bruddet med YouSee.

Pt. er rettighedshavende til 3F Superligaen firmaerne NENT og Discovery Networks. NENT er firmaet bag blandt andet 3+ og TV3 Sport, mens Discovery tæller kanaler som Eurosport 1, Eurosport og Kanal 5, men sidstnævnte har tabt stort terræn, der gør, at det ikke er utopi at tro, at dygtige værter som Mette Cornelius og Kasper Marcker snart er overflødige for dem.

Meldingerne i mediebranchen går på, at TV 2 skulle være interesserede i at overtage Discoverys andel i Superliga-aftalen, og at der kan komme til at ske allerede til sommer. Discovery har rettighederne til det såkaldte andet og femtevalg. Det betyder, at kanalen i en normal Superliga-runde har rettighederne til at vise en kamp søndag klokken 14:00 og 16:00. 

Seertallene på Discovery er dog styrtdykket som konsekvens af, at de ikke kunne blive enige med den store gigant YouSee om at forlænge deres aftale så de forblev i deres tv-pakker. Aftalen udløb med udgangen af 2019, og hurtigt kunne man aflæse konsekvensen, da det for seerne krævede en investering endnu en underholdningsplatform på et i forvejen presset marked, hvor der udover sport også er eksempelvis HBO Nordic og Netflix.

Hurtigt mistede Discovery halvdelen af deres normale antal seere, og som konsekvens af det har man kunnet se, at koncernen er begyndt at indstille sig på en ny fremtid. Mens man har set TV 2 opjustere kraftigt på deres fodboldsatsning med rettigheder til Serie A og La Liga, så har Discovery på den anden side mistet rettigheder, og det er sket til netop TV 2. der fra sommeren 2021 har rettighederne til Europa League og den nye turnering UEFA Europa Conference League. Derudover bliver TV 2 igen fra 2022 kanalen, hvor man kan se det danske herrelandshold spille, da kanalen har sikret sig rettighederne fra 2022 til 2028. Netop disse rettigheder sikrede TV 2 sig fra Discovery, der har kunne notere sig store fald seermæssigt. Da Danmark kvalificerede sig til den udskudte EM-slutrunde tilbage i 2019, så var det for øjnene af over 1,1 millioner seere på Kanal 5, men blot 357.000 så med, da landstræner Kasper Hjulmand fik debut mod Belgien i efteråret 2020.

Den oprindelige Superliga-aftale med Discovery og NENT løber frem til 2024, men det er tvivlsomt om den gennemføres fuldt ud med Discovery som en af aktørerne. Uanset hvad kan man som seer se frem til, at man i fremtiden i endnu større grad vil have samlet dansk sport omkring NENT og TV 2, hvor man især via streamingstjenesterne Viaplay og TV 2 Play, vil komme til at mærke den TV-mæssige fremtid vi går i møde.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer