Under overskriften ”60 sekunder på kanten” inviteres unge fra hele Trekantområdet til at dyste i en helt ny filmkonkurrence udviklet i samarbejde mellem Trekantområdets Festuge og Lommefilm.

Konkurrencen løber fra den 17. – 26. august , og den er åben for alle unge mellem 12 – 18 år, der er bosat i Trekantområdet. Hvis du gerne vil deltage, men ikke har prøvet at lave film før eller gerne vil have hjælp, holdes der en åben filmworkshop i Bygningen i Vejle den d. 22/8 kl. 10.00 – 14.00. Hvad filmene skal handle om er åben for fri fortolkning, så længe filmene forholder sig til temaet ”60 sekunder på kanten”.

Om det er en film, der holder seeren på kanten af stolesædet i bar spænding, eller en film om en person på kant med noget eller nogen, er helt op til de deltagende. Det kan være fiktion, men det kan også være ærlige historier fra de unges eget liv. Og så må filmen ikke vare mere end 60 sekunder” siger Pernille Holmskov, tovholder for Trekantområdets Festuge.

Arrangørerne regner med, at over 200 unge vil deltage i konkurrencen. En del skoleklasser har allerede meldt sig til, og derfor holdes der lukkede filmworkshops på seks udvalgte skoler i løbet af konkurrenceperioden.

Filmkonkurrencens vindere afsløres i forbindelse med Trekantområdets Festuge til en stor open-air filmevent i Fredericia fredag d. 28. august kl. 20.45. Her vil en jury pege på deres favorit, mens der også uddeles en publikumspris, der findes efter en sms-afstemning. Juryen består af Karen Rais Nordentoft, Festivaldirektør for Aarhus Filmfestival, Dan Arnløv Jørgensen, Formand for kultur & idrætsudvalget i byrådet i Vejle Kommune, samt de to lokale filmskabere Stefan Kjær Olsen og Mads Erichsen.

Se mere på www.lommefilm.dk/paakanten

FAKTA:

Der afholdes følgende filmworkshops:

17. august: Bække Skole, Vejen

18. august: Kongsbjergskolen, Lunderskov

18. august: UngdomsCenter Vejle

19. august: Kirstinebjergskolen, Fredericia

20. august: BillundSkolen, Billund

21. august: Hyllehøjskolen, Middelfart

22. august: Bygningen, Ved Anlæget 14B, 7100 Vejle (åben workshop for alle)

Send din tilmelding til den åbne workshop i Vejle til martin@lommefilm.dk senest onsdag d 19.8.