Udenfor er der liv og travlhed på Fredericia Havn som altid. Kraner, skibe, mennesker arbejder sammen, og skaber resultater. En af Danmarks mest spændende havne har fået nyt direktør. Rune D. Rasmussen er navnet, og vi mødtes med den 34-årig morsingbo dagen efter, at han blev præsenteret som ny Adm. Direktør.

På ADPs kontor sidder koncentrede medarbejdere bag computerskærmene, holder strategimøder i mødelokalerne, mens jeg finder, Rune D. Andersen, i samtale med en kollega, i det store åbne kontorlandsskab øverst oppe. Efter et håndtryk tager vi plads på hans kontor, hvor jeg lykønsker ham, inden vi dykker ned i, hvem Rune er.

Rune D. Rasmussen er blevet 34 år. Privat bor han i Ry sammen med sin hustru, Annette og deres to drenge på henholdvis fire år og otte måneder. I 2017 blev han ansat hos ADP, som kommerciel direktør 32 år gammel. Nu skal han stå i spidsen for hele forretningen. En opgave, som han glæder sig til at gå i gang med. Han kom til ADP fra tyske DB Schenker, hvor han i over otte år havde flere roller, både som salgschef og filialchef.

Han voksede sig stor og stærk på Nykøbing Mors. Efter de tidlige skoleår, kaldte Nordvestjysk Handelsgymnasium, og senere en speditørelevplads hos Interfjord i Glyngøre. Elevtiden dannede grobunden for et stærkt fundament.

“Jeg fik en solid elevuddannelse, hvor jeg fik lov til at stå foran kunderne. Jeg så ikke bare processerne, men var selv en del af dem fra salg, opgaveløsning til fakturering. Det har givet mig en stærk ballast relativt tidligt,” fortæller Rune og fortsætter:

“Jeg lærte at håndtere flere aspekter af forretningen, blandt andet ikke kun at bruge tid ved skrivebordet, men også bevæge mig ud blandt kolleger og kunder. Det har båret frugt sidenhen. Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan lide skrivebordsarbejde, for det er også spændende, men jeg trives bedst blandt kunder og kolleger, så jeg ved, hvad der rører sig.”

34 år og i spidsen for ADP A/S, hvad er det for en opgave?

“Selvom jeg er 34 år, så har jeg altid arbejdet fra elevplads til nu. Jeg har ikke haft pauser, og heraf kommer også mange års erfaring, som jeg naturligvis gør brug af. Men jeg har naturligvis flere ledelsesuddannelser, og ikke mindst praksiserfaring. Jeg er desuden pt. i gang med endnu en diplomuddannelse i ledelse. Når alt det er sagt, så er ADP en spændende opgave. En virksomhed med en solid strategi og klar kurs, som er blevet til i fællesskab med bestyrelse og medarbejdere. Den strategi og den positive udvikling, skal vi arbejde videre på og med”, siger Rune og uddyber:

“Vi har været sammen om at udvikle ADP, og det skal vi fortsat være. Vi skal holde kursen og sørge for, at vores planer udføres, og strategierne rulles ud. Det kommer de næste fem-syv år til at gå med. ADP er et langsigtet projekt, og grundlægende skal vi sikre vækst i de byer, vi er til stede i.”

Og hvis du skal sætte ord på ADP A/S og jeres 56-mands-organisation, hvordan skulle de så lyde?

“Jeg har 56 gode, dygtige og dedikerede kolleger. Mange har viet deres liv til virksomheden. Ja, flere har en stor anciennitet, og virksomheden har været en del af deres identitet i årtier. Det er fantastisk. Samtidig skal vi værne om den lange historie, vi har. Det mærker jeg også, at vi gør fra kontor til kranfører. ADP er en virksomhed, der gror på en, uanset om, man kører gummiged, kran eller sidder bag et skrivebord,” fortæller Rune og fortsætter:

“Men vi skal naturligvis yde en god service og have ligeså dygtige medarbejdere, vi har nu. Vi skal kende vores kunder, rejsen og interessenterne omkring os. Vores pipeline er fuld af spændende projekter, så opgaven bliver også at kapitalisere vores investeringer i organisationen. Men det hele skal ikke gå hurtigere, end vi kan høste.”

Og det med at høste ligger i Runes DNA. Forældrene har en gård på Nykøbing Mors, og der har Rune i årevis prøvet alt fra at høste til at bakke lastbiler og store landsbrugsmaskiner.

“Det tænker jeg er en fordel, jeg ved, hvad vores landsbrugskunder tænker, og ikke mindst, om det har været en god eller dårlig høst. Jeg er samtidig et menneske, der kan lide at være til stede på gulvet i øjenhøjde med kunder og kolleger, ja kort sagt at være en del af flokken, men samtidig forventes det naturligvis, at vi går forrest, som ledere.”

Hvad sagde dine kolleger i går?

“Tillykke. Vi havde kaldt alle medarbejdere sammen i går, og Nyborg så med på skærmen, og så blev det meldt ud internt lige inden, vi sendte pressemeddelelsen ud. Alle smilede og var glade, så det var en dejlig reaktion,” siger Rune D. Rasmussen.

Kan du fortælle lidt om dine interesser?

“Altså jeg elsker håndbold, og har selv spillet det i mange år, også på divisionsniveau, men jeg kunne desværre aldrig leve af det, det satte en skade og talentet nok en stopper for. Men når man nu godt kan lide håndbold, så er det da fedt, at Fredericia Håndboldklub er i ligaen igen. Jeg glæder mig til at se nogle drabelige kampe i thansen ARENA, og ikke mindst være en del af den unikke håndboldkultur, hvor lægterne bare koger. Derudover så er Fredericia jo en fantastisk by. Det er ikke mange byer, der kan bryste sig af et teater i international særklasse, et ligahold i håndbold, et stærkt 1. divisionsfodboldhold og meget mere. Det er fedt,” siger Rune og fortsætter:

“Ydermere så cykler jeg på Team Rynkeby Østjylland, og den oplevelse er stor. Det er femte år i træk, at jeg er med. Når det er gået stærkt i livet med karrieren, hvor alt for meget handler om en selv, så er det godt at gøre noget for andre, og jeg kunne ikke finde noget bedre end at knokle for at syge børn skal få det bedre.”

Er det hårdt at cykle til Paris?

“Nej, turen er det mindste. Turen er nærmest ferie. Vi sidder på cyklen dagen lang, hygger os og får senere noget at spise. Jo, man er da øm i stængerne, men samtidig har man fået frisk luft og god energi. Optakten med 0 grader i marts og på cyklen, samt de mange arrangementer, hvor man samler penge ind er langt hårdere”, slutter Rune D. Rasmussen i dette interview.

Tillykke endnu engang, og held og lykke med byens havn og ADPs havne.

http://bit.ly/sofielindelecture