På Skansevej i Fredericia blev daginstitutionen Eventyrlunden fredag eftermiddag indviet officielt ved et åbent hus-arrangement.

Det er den private daginstitution, Eventyrhuset på Prangervej, der har åbnet en ny afdeling på Skansevej 54 i de lokaler, der frem til efteråret 2020 husede Skansevejens Børnehave. Efter det kom i stand, at Eventyrhuset ville lave en ny afdeling er institution blevet bygget om, og det hele står ikke klar endnu, da der mangler en byggetilladelse til den del, der skal huse vuggestuen.

Der blev både kravlet og slået kolbøtter på madrassen. (Foto: AVISEN)

I  Eventyrlunden bliver det Lene Adamsen, der bliver afdelingslederen. Hun har senest været ansat i idrætsbørnehaven Ta’ Fat.

– Det er en spændende udfordring. Jeg har ikke været med til at starte en institution op før, siger hun.

Udviklingen af Eventyrlunden sker i samarbejde med bestyrelsen og leder af Eventyrhuset, Gitte Bertelsen.

– Jeg havde møder med Gitte i forhold til opstarten. Jeg var først ansat fra den 1. januar, og vi tog mod de første børn den 3. januar. Jeg har siden da taget en dag ad gangen og løst de udfordringer, der har været med indkøb, løbende, siger Lene Adamsen.

Legen er i fuld gang i Eventyrlunden. (Foto: AVISEN)

Planen er, at der skal være to børnehavegrupper med 24 børn i hver, og i vuggestuen skal der være 16 børn. Det vil betyde, at antallet af pædagoger vil komme op på 14-15 stykker, men der er Eventyrlunden ikke endnu.

– Vi er startet stille og roligt op, og haft en fantastisk opstart med nye børn, siger Lene Adamsen.

Bestyrelsesformand Jens Steenhold har også været en del af processen med Eventyrlunden. Han fortæller, at planen er man skal overføre så meget som man kan fra Eventyrhuset til den nye institution. Eksempelvis var det et krav, at legepladsen blev større end den var tidligere.

Vi begyndte at kigge på institutionen i slutningen af 2020, da den forrige lukkede. Vores problem var, at legepladsen var for lille, og der begyndte vi dialogen med, at nabogrunden skulle købes til, da vi ville have en væsentlig større legeplads, siger Jens Steenhold.

Til indvielsen var der kage. (Foto: AVISEN)

Siden er der sket meget på Skansevej 54. Alt det tidligere inventar er blevet skiftet ud.

– Vi vil have en institution, der er fuldstændig renoveret. Det her en gammel 70’er bygning, der kræver, at vi får bygget det ordentligt, siger Jens Steenhold.

Det er endnu uvidst, hvornår Eventyrlunden er helt færdigrenoveret, da det afhænger af byggetilladelsen. 

Skitsen over Eventyrlunden. Her ses det blandt andet, hvordan legepladsen udvides fra den gamle institution. (Foto: Eventyrlunden)