Tirsdag blev den nye cykelstiforindelse på tværs af Skærbækvej mellem Langelandsvej og Overmarken indviet. Cykelstien er med til at forbinde Skærbæk med de øvrige cykelstisforbindelser til Fredericia og samtidig sikrer det en bedre cykelforbindelse til Middelfart.

Det var en glædens dag i Skærbæk. Flagene var hejst og der hang balloner flere steder, da borgmester i Fredericia, Steen Wrist (A), sammen med formand for Skærbæk Beboerforening, Jonna Hebøll, bød velkommen. Til stede ved indvielsen var 4. klasseselever, der var kommet på cykel, og også dagplejere med deres børn havde taget turen hen til Overmarken ved Dagli’Brugsen Skærbæk.

Steen Wrist stod klar med flaget. (Foto: AVISEN)

– Sidst jeg stod her var sammen med Jonna tilbage i marts, hvor vi tog første spadestik. Dengang var vi kun en lille håndfuld pga. corona. Det er derfor ekstra glædeligt at se jer alle sammen i dag, hvor vi fejrer indvielsen. Det er en historisk dag. Den nye cykelsti på Skærbækvej har været et mangeårigt ønske, og det er fantastisk, at vi nu kan indfri det løfte om en 1,5 kilometer lang cykelsti. I foråret 2020 besluttede byrådet at sætte turbo på cykelstien med penge fra det udvidede anlægsbudget, som skulle holde hjulene i gang under coronakrisen. Det betød, at vi kunne komme i gang et halvt år før tid. Cykelstien binder hverdagen sammen, og jeg er meget glad for, at vi nu har fået en sikker og tryg skolevej for alle her i området, der cykler til og fra skole, institution og indkøb, siger Steen Wrist og fortsætter:

– Færre biler ved skolen, når børn tager cyklen giver bedre trafiksikkerhed. Jeg håber og tror, at langt flere nu vil have mod på og reel mulighed for at tage cyklen. Det er godt for os i alle aldre og godt for den grønne omstilling. Jeg håber, at det vil binde jeres fantastiske lokalsamfund endnu bedre sammen, forklarer Wrist.

Smilene var store, da snoren blev klippet. (Foto: AVISEN)

Jonna Hebøll fortæller, at cykelstien er noget, der har stået højt på listen blandt borgerne i Skærbæk.

– Vi har ventet længe på det, og jeg ved godt vi startede i 2020, men vi har ønsket det i 20 år, og ville gerne have haft den hurtigere. Nu er den kommet, og det er fantastisk. Vi har stor trafik ud og ind af Skærbæk, og der er kommet flere boliger herude, og derfor er cykelstien nødvendig, siger hun.

Med et smil på læben fortæller Jonna, at maskinerne under opførelsen væltede byporten, og bare kørte med grus, men så kom processen i gang og det begyndte at ligne noget.

– Vi var nogle stykker, der satte nogle streger, og vi har haft gode folk med i projektet, og de har været med til at udfærdige det. Det viste sig, da kommunen så tegningerne, at alt var godt, og nu kan eleverne kører til uddannelsesinstitutionerne i Erritsø, og vi kan køre sikkert til Erritsø, så det er fantastisk, siger Jonna Hebøll.