Biografture, gudstjenester og koncerter fra bilerne. Under covid-19-epidemien har danskerne fundet på nye måder at mødes og underholdes. Fremover skal drive in-arrangementer godkendes af politiet, så smittefare kan undgås, og politiet kan sikre ro og orden. Tidligere skulle politiet alene give tilladelse til drive-in arrangementer, der karakteriseres som en forlystelse.

Der har længe været regler om, at offentlige forlystelser ikke må drives uden tilladelse fra politiet. Det gælder f.eks., når et omrejsende tivoli kommer til byen. Politiet skal bl.a. godkende, hvor arrangementet holdes, og om parkerings-, sikkerheds- og toiletforholdene er gode nok. En del drive in-arrangementer som f.eks. koncerter kræver derfor allerede i dag tilladelse fra politiet.

Men i dag træder nye regler i kraft, som betyder, at også de drive in-arrangementer, som normalt ikke er omfattet af reglerne, vil kræve tilladelse fra politiet. Fremover vil vilkårene altså være ens for alle typer af drive in-arrangementer. Det gælder f.eks. Sct. Hans-arrangementer, gudstjenester, biografforestillinger og fodboldkampe på storskærm, som opleves fra biler.

Justitsminister Nick Hækkerup siger:

”Danskerne er blevet kreative, når det handler om at holde kontakten ved lige og få kulturelle oplevelser, og vi ser et stigende antal drive in-arrangementer rundt om i landet. Det er grundlæggende et godt og sundt tegn, for det viser, at danskerne er opfindsomme og søger oplevelser og fællesskaber. Jeg kan godt forstå, at man har behov for at komme ud af hjemmet, og det kan være en god ide at sidde skærmet i en bil, f.eks. i en drive in-biograf. Men det er vigtigt, at også disse happenings sker under ordentlige forhold. Derfor skal alle drive in-arrangementer midlertidigt have tilladelse fra politiet. På den måde sikrer vi, at politiet inddrages ved planlægningen af arrangementerne, så de kan afvikles på en måde, hvor vi ikke risikerer smittespredning.”

Reglerne træder i kraft i dag den 25. april 2020 og gælder indtil videre til og med den 31. august 2020.

Regeringen følger løbende udviklingen i epidemien, og reglerne vil kunne blive justeret, hvis der viser sig behov for det.

Arrangementer, der afholdes til og med den 26. april 2020, er ikke omfattet af tilladelsesordningen, så arrangørerne har mulighed for at indrette sig på de nye regler. Indtil da kan politiet give påbud om afviklingen af drive in-arrangementer, hvis det er nødvendigt for at begrænse risikoen for smittespredning.

Arrangører skal kontakte deres lokale politikreds for at ansøge om tilladelse. Læs mere her.

Læs bekendtgørelsen her.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer