Forside Kolding Ny Coding Pirates afdeling åbner i Kolding midtby

Ny Coding Pirates afdeling åbner i Kolding midtby

DEL
Man skal nok være lidt ældre end babyen på billedet, for at være med i Coding Pirates :) (Foto: Pixabay )

Coding Pirates Kolding er klar til udvidelse. Efter blot to sæsoner på Skanderup Efterskole har lokalforeningen allerede fået vokseværk og står klar med en åbning i Kolding midtby. Det sker i Bygning 5 i Nicolai kulturkompleks, hvor dørene åbnes op for et nyt hold fra onsdag d. 6. september.

Afdelingsleder og ”kaptajn” for den ny afdeling i Kolding midtby er Lene Wul, der også er nyvalgt næstformand i Coding Pirates Kolding. Hun glæder sig til åbningen af den ny afdeling, som hun mener kan bidrage positivt til, at gøre Kolding endnu mere kendt som et sted, hvor design og kreativ skaberkraft kan udvikles og gro. Ligesom foreningens virke passer godt med Nicolai kompleksets overordnede profil og ikke mindst Ungdomsskolens aktiviteter i Bygning 5.

Coding Pirates er en forening, der arbejder for at fremme børn og unges produktive og kreative ITkompetencer gennem ugentlige klubaftener, hvor medlemmerne får mulighed for at udvikle deres teknologiske forestillingsevne, opfindsomhed og skaberkraft. I den kommende sæson vil der i den første tid blive arbejdet med mindstorm programmering og app udvikling, men også programmering i Minecraft, droner og hjemmesider kan komme på tale.

Coding Pirates handler dog ikke bare om at lære at kode, men er lige så meget et samlingssted for børn og unge, der vil udfordres på deres kreative forestillingsevne og teknologiforståelse.

Derudover lægger lokalafdelingen meget vægt på det sociale fælleskab – og det er tanken, at der i løbet af sæsonen vil blive arrangeret en række fællesture rundt i landet.

Den nyvalgte lokalbestyrelse i Coding Pirates Kolding har før sommerferien besluttet, at der i den kommende sæson vil være en aldersmæssig opdeling mellem de to afdelinger, således at de yngste kodepirater fra 9 til 13 år får til huse i Skanderup og de lidt ældre fra 13 til 17 år får til huse i Nicolai komplekset, der hermed får sin debut som ny afdeling.

Der står imidlertid allerede mange på venteliste for at komme ind i Coding Pirates Kolding, så forventningen er, at de sidste ledige pladser til den kommende sæson meget hurtigt bliver fyldt op.

Har man et interesseret barn skal man starte med at registrere sig via Coding Pirates tilmeldingside http://codingpirates.dk/tilmelding/. Derpå vil man få besked om der er ledige pladser eller man ønsker at komme på en venteliste.

Til gengæld efterspørger afdelingen frivillige, som vil være med at udvikle og gennemføre de ugentlige klubaftner. Som frivillig vil man indgå i et team af engagerede mennesker med meget forskellig baggrund, der alle har det fælles mål at skabe grobund for IT-kreativitet. Interesserede kan henvende sig til Lene Wul.

 

DEL