Det bliver fortsat muligt for pendlende studerende at nå frem til deres uddannelser i Vejle, inden klokken ringer ind til første time. Vejle Kommune og Sydtrafik er klar med en ny busafgang, som skal betjene de ca. 50 passagerer, der står til at miste deres tidlige togafgang.

Når Arriva 13. december overtager togdriften på strækningen Struer – Herning – Vejle, udgår togafgangen kl. 6.57 fra Give, da afgangen ikke var en del af Transport- og Boligministeriets udbud.

Morgenbus på plads

En optælling fra Sydtrafik viser, at minimum 50 passagerer, der normalt benytter afgangen, herefter ikke længere vil kunne nå frem til deres uddannelse i Vejle i tide. Med de nye køreplaner lander passagererne nemlig først i Vejle klokken 7.54 – og kan hverken nå til fods eller med videregående bus til deres uddannelsessted, inden timerne går i gang.

Vejle Kommune har derfor valgt at finansiere en erstatning – en morgenbus, som Teknisk Udvalg har givet grønt lys til, og det er herefter meget hurtigt lykkedes Sydtrafik og vognmanden Umove at finde og indsætte en bus, som fra den 14. december 2020 kan træde i stedet for det tidlige morgentog fra Herning mod Vejle. Bussen får start i Thyregod kl. 6.53 og lander i Vejle kl. 7.45, og det betyder, at de studerende kan nå at gå eller skifte til de busser, der bringer dem videre.

Henvendelse til ministeriet

– Jeg er meget glad for, at vi i Teknisk Udvalg er lykkedes med at finde midlerne til en bus, og at det er muligt at have den køreklar allerede til den 14. december. Det betyder, at vi har en løsning klar til de minimum 50 passagerer på strækningen Thyregod – Give – Vejle, der står til at miste deres daglige morgenafgang til Vejle, siger Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg i Vejle.
 

– Jeg har oplevet en meget stor velvillighed og samarbejdsvilje fra Sydtrafik og vognmandens side til at løse et akut problem, der er opstået for en række borgere i Vejle kommune efter, at Transport- og Boligministeriet har valgt at skære ned i togbetjeningen. Det betyder meget, at vi kan hjælpe de studerende til ikke at føle sig pressede som følge af dårlig mobilitet, understreger udvalgsformanden.
 

Sydtrafik har i en henvendelse på vegne af Vejle Kommune opfordret Transport- og Boligministeriet til at genoptage betjeningen af strækningen Struer – Herning – Vejle fra december 2021.
 

Fakta

  • Den kommende busafgang starter ved Thyregod Station klokken 6.53 alle hverdage. Herefter får bussen stop ved Give Station 7.05, i Givskud 7.14 og ankommer til Vejle klokken 7.45. For at minimere rejsetiden mest muligt standses kun ved de nævnte steder.
  • Køreplanen er vedhæftet (den nye morgenrute er markeret med gult), og den kan findes på Sydtrafiks hjemmeside under rute 211 Vejle – Jelling
0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer