Dansk Folkeparti holdt torsdag den 2. september pressemøde, hvor Susanne Eilersen meddelte, at hun er borgmesterkandidat.

Med over et årti i dansk politik er det erfaren kvinde, der i sidste uge annoncerede, at hun stiller sig til rådighed som borgmesterkandidat i Fredericia Kommune.

Susanne Eilersen blev en del af dansk politik i Dansk Folkepartis spæde år. Hun har selv fortalt, at hun blev opfordret af sin mand til at melde sig ind i 1999, efter de havde læst Søndag savisen. Efter en længere bestyrelseskarriere i partiet, hvor hun allerede i 2004 blev valgt til hovedbestyrelsen, blev hun i 2013 med et godt valg udpeg et til viceborgmester i Fredericia Kommune
under den nyvalgte socialdemokratiske borgmester, Jacob Bjerregaard. Otte år senere er det borgmesterposten, hun stiller sig til rådighed til.

– Alle politikere drømmer om at sidde for bordenden, og efter 12 år i byrådet, regionsrådsarbejde og medlemskab af Folketinget har jeg opnået en indsigt, viden og ballast, som jeg mener, at borgerne i Fredericia, vil kunne drage nytte af. Jeg har meget at bidrage med til gavn for menneskerne i vores kommune og byrådet, og ikke mindst i forhold til udvikling, som byen er igennem, siger Eilersen fra den gamle byrådssal på Meldahls Rådhus.

Bredt samarbejde

Susanne Eilersen peger på lysten til at arbejde for det brede flertal, men også at fortsætte Fredericias positive udvikling i de senere år.

– Jeg er af den klare opfattelse, at de sidste syv år har været gode for Fredericia by. Det er en by i en positiv udvikling, og ser man eksempelvis på det vigtige årlige budget, så har det været en fornøjelse, at vi har arbejdet i fællesskab for at indgå budgetforlig efter budgetforlig. 80 procent af alt, hvad der er sket, har givet fremdrift og et godt flow. Man går ikke hele tiden to skridt frem og to skridt tilbage, man arbejder i stedet sammen med respekt for de forskellige holdninger. Det skaber et bredt forankret budget, slår hun fast.

Dansk Folkeparti er en del af et borgerligt valgforbund, hvor også Venstres førstemand, Peder Tind, har meldt sig som borgmesterkandidat, men det ser Susanne Eilersen kun som en fordel.

– Først og fremmest, så har vi alle i valgforbundet en lyst til at udvikle Fredericia. At man så har to borgmesterkandidater i det forbund, er kun et demokratisk og bymæssigt plus. Derfor tager jeg det med sindsro. Alle politikere og partier, der stiller op til valg, håber på at blive valgt, men også at få den størst mulige indflydelse. Sådan er politik. Derfor vil jeg også byde mig til som borgmesterkandidat samtidig med, at jeg vil arbejde for at sikre, at Dansk Folkepartis politik får så stor opbakning som muligt. Får vi en stor opbakning til valget, så vil jeg da arbejde med den opbakning. Jeg er pragmatiker, så jeg ved godt, at det er på valgaftenen, at man ser på, hvordan det hele er gået og hvilke muligheder, der er. Jeg skal sikre Dansk Folkeparti mest mulig indflydelse, siger Eilersen.

– To kandidater er ikke et problem. Det er en styrke, og kan måske samlet give det borgerlige valgforbund en større volumen, fordi der er flere muligheder inden for det samme forbund, så vi kan stå stærkere den 16. november 2021, uddyber den nuværende viceborgmester.

Det var et smilende og meget stolt DF-team, der præsenterede valgprogram og nyheder. Foto: Thomas Max – AVISEN

DF peger på Eilersen

Ved sidste valg modtog Jacob Bjerregaard et historisk højt stemmetal ved valget – og sikrede Socialdemokratiet hele 13 mandater, derfor var der ikke de store forhandlingerne på valgnatten i 2017, men ændrer billedet sig denne gang, er Eilersen klar til dialog.

– Jeg er altid åben for dialog med alle partier, men det er for tidligt at se, hvordan brikkerne falder på plads, men jeg vil tage en dialog med alle partier. Det har jeg faktisk altid gjort med undtagelse af Jacobs kanonvalg i 2017. Dansk Folkeparti peger på mig som borgmesterkandidat. Vi ser hvordan valget falder ud og går i dialog efterfølgende.

Kunne man forestille sig, at du bliver borgmester med socialdemokratiske stemmer?

– Jeg indgår som sagt i dialog med alle partier, sådan arbejder man politisk, og skulle jeg blive borgmester, så kan borgerne forvente sig en meget synlig borgmester i så mange timer, som døgnet tillader det. Jeg vil også være lyttende og inddragende. I Dansk Folkeparti har vi flere gange argumenteret for flere borgerforslag til byrådsområdet, så borgerne høres mere. Der kunne også være områder i kommunen, hvor man arbejdede med inddragende borgerbudgetter, mener Eilersen.

Hun siger samtidig, at årsagen til ønsket om øget borgerinddragelse sker fordi, hun i sin tid i politik for mange gange har set beslutninger, hvor borgerne ikke er blevet hørt nok. Derfor skal man ændre processen, mener hun.

– Det er sådan set lige meget om, det er lokalplaner, ældre- eller skoleområdet. Den politiske proces kan være meget bedre, og det behøver ikke være skræddersyede planer, der vedtages. Det har vi argumenteret for flere gange, når vi har oplevet, at borgerne føler, de er blevet kørt over i alt fra byggesager og plejehjemsager. Det skal vi undgå. Min dør vil altid være åben, både i forhold til byens mennesker og partierne, tilføjer Susanne Eilersen.

Fredericia er en by i udvikling og erhvervslivet oplever vækst, hvilket giver et væld af synergieffekter, men alle skal med, mener politikeren.

– Jeg synes, at Fredericia hviler på et stærkt fundament, hvor mange ting kører efter bogen, og vores velfærdsniveau er også godt, men vi skal sikre, at vi har alle med, og ikke efterlader nogen på perronen, siger Eilersen, der slutteligt fortæller, at hun vil bruge sit politiske netværk til gavn for Fredericias indbyggere og interesser.

– Jeg vil naturligvis benytte mig af mit politiske netværk i hele Danmark i almindelighed og i særdeleshed på Christiansborg. Jeg vil sikre mig, at Fredericia bliver set og hørt. Det vil jeg bruge min borgmesterpost til, hvis jeg bliver valgt hertil, slutter borgmesterkandidaten

5 KOMMENTARER

 1. Det er glimrende, at du, Susanne Eilersen melder dig som borgmesterkandidat. Det kan blot undre, hvad du mener, der gør, at du pludselig skulle have mod og indsigt til at være borgmester? Dine manglende evner og mangel på indsigt har jo været til at få øje på. Hvad har pludselig ændret sig fundamentalt? Er det blot fordi KV21 står for døren, at du kan det hele?
  Hvad så, når det bliver hverdag efter valget?
  Så er der vel stadig ingen, der har fortalt dig, hvad der foregår. Når der ikke er nogen, der har fortalt dig det, hvordan kan du så vide noget? Du kender ikke til, at man selv kan læse og observere?

  • “Kort og godt”, jeg er helt enig. DF ryger nu nok helt ud af Fredericia Byråd efter valget den 16. november 2021. Alt andet vil være “blændværk”!

 2. Kan kun give Jens Jørgen Pedersen ret i sin udmelding. Susanne Eilersen kan ikke løse den opgave at få Fredericia på rette spor igen. Da møjsagerne væltede ud af Familieafdelingen, kendte hun slet ikke til dem, selv om hun har været bekendt med dem igennem mange år, alligevel stemmer DF for at lukke dem ned nu trods en inhabil undersøgelse, så man kan godt forstå at Inger Nielsen ikke foretager sig mere i denne sag, hvis en byrådskollega fra samme parti stiller op som Borgmester, for så kunne der måske falde nogle gode poster af. Byrådet i Fredericia er så inkompetent, at den burde træde tilbage. De har intet formået at løse på en måde, så det kan komme frem i offentligheden. Fredericia vil fortsat være en skandaleby, hvis ikke de rigtige politiker få ryddet op.

 3. Hvordan mener du, at der kan stemmer for at lukke undersøgelserne ned? Mig bekendt er der ingen, der taler om det i byrådet? Pointen er jo, at man vil vente, så man kan gøre det ordentligt og korrekt i stedet for bare at forhaste noget dyrt igennem. Det synes jeg er en god ide!

 4. Helt enig Jens Jørgen Pedersen.
  Vi har ikke brug for nogen af de byrådspolitikere “der sad på hænderne” i forbindelse med Jacob Bjerregårds ageren. Vi skal have nye folk ind. Kig på jeres partilister og stem personligt på en kandidat der ikke har været i byrådet. Vi trænger til en ny start.
  En anden ting, hvad sker der med de undersøgelser der er sat igang? Absolut intet hører man, ikke andet end at vi snart runder 10 mil. i advokatsalærer mv!!
  John Skov

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her