Onsdag aften blev det besluttet, at Fredericia Kommune allerede fra årsskiftet har en ny borgmester. Jacob Bjerregaard har valgt at træde af tidligere end planlagt, for ikke at få et eftervederlag for 2021 – og i stedet tiltræder Steen Wrist med øjeblikkelig virkning. Det var en rørt Wrist, som AVISEN talte med kort efter aftenens byrådsmøde.

Allerede da Steen Wrist satte sig i stolen med den glimtende sølvkæde om halsen var det tydeligt at se, at det var en rørt og stolt mand der fra 1. januar 2021 kan kalde sig borgmester i Fredericia. Med tårerne siddende lige i overfladen og en klump i halsen lagde byrådets længst siddende medlem, Bente Ankersen, den imponerende kæde på skuldrene af Wrist.

“Jamen hvordan er det? Den kæde er tung på skuldrene på mere end en måde”, fortæller Wrist til AVISEN. Èn ting er den fysiske vægt på kæden – det er en ret stor kæde, men kender man Wrist ret, så er det i højere grad det ansvar der følger med der tynger. 

“Man prøver at forberede sig så godt som man overhovedet kan, men når man sidder under det møde – der blev jeg ramt af en stor portion ydmyghed og jeg mærkede det ansvar der hviler på mine skuldre. Den vejer med stor vægt, det er en tung kæde i Fredericia på flere måder. Så var jeg meget glad for de kvitteringer og lykønskninger jeg fik fra mine kollegaer, det betyder meget for mig”, fortæller den kommende borgmester.

Situationen omkring COVID-19 gjorde overdragelsen til en ceremoni som ingen havde ønsket sig. Der var ikke plads til håndtryk og krammere hverken til den afgående eller den tiltrædende borgmester – ligesom at alle byrådskollegaerne måtte tage plads hjemme foran skærmene og ikke på deres vante pladser i byrådssalen.

“Det er også en mærkelig måde det foregår på med sådan et teams møde. Det har forandret meget i mange situationer, men der er også bare ting det ikke kan. Det virker også mærkeligt art man skal kvittere en flot indsats fra Jacob med en albue. Han fortjener da som minimum et ordentligt håndtryk”, lyder det fra Steen Wrist, omkring hele den mærkelige situation. 

Det har været kendt i et par uger nu, at det var Steen Wrist der skulle udfylde de store sko, som Jacob Bjerregaard efterlader på borgmesterkontoret. Men selvom der har været tid til at vænne sig til tanken, så er det stadig ikke helt gået op for Steen Wrist, hvad det egentlig er der er sket.

“Jeg er blevet spurgt et par gange om jeg er ved at vænne mig til det. Det tror jeg aldrig man kan. Når folk spørger om det er ved at bundfælde sig, så tror jeg aldrig helt det sker. Det er et meget specielt job og en speciel opgave der hviler på mig nu. Pludselig opdager man det der med, at i hele mit arbejdsliv har der altid været en leder over mig jeg kunne spørge til råds, her er man den selv. Så når der er sagt, så er jeg glad for den solide opbakning jeg har fået fra byrådet. Det er dem jeg kan læne mig op af”, fortæller Wrist.

Forude venter et stort arbejde. Budgettet for 2021 er historisk og ambitiøst – så der skal arbejdes allerede fra første dag. Men inden det skal en ny konstituering til.

“Det er sådan, at når man laver konstitueringerne helt formelt, så er det fra den samme valggruppe man finder med en ny. Her kommer der hurtigt, at man enstemmigt peger på mig. Det er jeg helt vildt glad for. Og det giver mig et voldsomt godt afsæt i at tage fat om de opgaver der ligger. Når de øvrige partier også kvitterer for det, så styrker det mig i min tro om, at det samarbejdende byråd kun kommer til at blive styrket”, siger Wrist.

En af de ting Jacob Bjerregaard er blevet rost meget for i sin tid som borgmester er det brede samarbejde, hvor alle partier er med i de beslutninger der er blevet truffet. Det er en linje som den nye borgmester har tænkt sig at fortsætte.

“Det er gode folk der sidder i byrådet på alle pladser. Og nok er vi politisk uenige, men vi løser opgaverne i fællesskab som et hold. Vi kan forskellige ting og bidrager med forskellige ting – og selvfølgelig også forskellige holdninger. Men når slutmålet er, at vi bliver enige og går efter hvad der er bedst for Fredericia, så er det at det går godt for os alle sammen”, lyder det afslutningsvist fra Fredericias kommende borgmester, Steen Wrist.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer