Når fredericianerne skal til valg den 16. november, hvor det nye byråd skal sættes, vil Borgerligt Fællesskab byde ind med egen borgmesterkandidat. Det oplyser listen i en pressemeddelelse.


Det bliver den 42-årige socialkonservative Kirstine Holst, som stiller sig til rådighed som borgmesterkandidat. Hun er ny i byrådspolitik men har stor erfaring i at bruge sin stemme, visioner og ildhu til at skabe politiske dagsordener som rykker samfund og mennesker.

– Kirstine er en ildsjæl, som tør sætte retning for os andre og formår at samle og bringe mennesker og organisationer sammen i et stærkt samarbejde. Hun stiller sig i spidsen for os andre – også når det bliver svært. Det viste hun med sit store arbejde for samtykkeloven, som blev vedtaget af et samlet folketing efter et vedholdende og bemærkelsesværdigt arbejde, som Kirstine gik i front for. Vi ser det som en selvfølge, at hun skal bidrage med de stærke og samlende lederegenskaber for vores by, lyder det fra Søren Grøn Stampe og Toke Kieler fra Borgerligt Fællesskab, i en pressemeddelelse.

Kirstine Holst er glad for sin beslutning om at stille sig til rådighed som borgmesterkandidat:


– Jeg har altid haft politiske ambitioner, og det falder mig helt naturligt at melde mig som kandidat til borgmesterposten. Jeg er ny i kommunalpolitik, og der er en del at lære, men det skal jeg nok komme efter. Hvis jeg bliver valgt, vil jeg gå til opgaven med stor ydmyghed og respekt. Jeg vil gøre et stort arbejde for at borgerne igen skal få tillid til og føle sig hørt i nærdemokratiet. Det vil være styrende for mit politiske arbejde. Den enkeltes stemme er vigtig, og derfor vægter jeg også et bredt politisk samarbejde både i og udenfor byrådet, lyder det fra Kirstine Holst, som selv foretrækker at arbejde tværpolitisk for at sikre sig størst mulig folkelig opbakning til de demokratiske beslutninger, og derfor også er glad for at være udenfor parti.

Kirstine Holst er bosat i vestbyen med sin familie. Hun er uddannet i historie og journalistik og arbejder som selvstændig kommunikationskonsulent med fokus på menneskerettigheder og kriminalitetsforebyggelse. Hun er endvidere initiativtager til og forkvinde for foreningen Voldtægtsofres Vilkår.

Listen oplyser i pressemeddelelsen, at de ikke har valgt at indgå i et valgforbund.