DR Ramasjang kommer med den nye animationsserie ’John Dillermand’, som er en komedie til Ramasjang-børnene i alderen 4-8 år. Serien har skabt voldsom debat. Er den politisk ukorrekt? Er den helt på månen i disse metoo-tider? Psykolog ser ingen problemer, men seerne stormer på de sociale medier.

Programserien handler om turde stå ved sig selv og sine fejl, og om at ville det gode – selvom det ofte er det lystdrevne, frække og forbudte, som er meget mere fristende. Serien anerkender samtidig også børns spirende nysgerrighed omkring kroppen – også det pinlige og sjove ved kroppen – som er spændende for netop den aldersgruppe, som Ramasjang henvender sig til. I den alder er børn meget nysgerrige på det, man ikke må, hvilket er afsættet for hele serien.

https://www.dr.dk/drtv/serie/john-dillermand_227277
Både seere og politikere raser – her Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der intet sjovt ser i den nye serie.

– John Dillermand er en humoristisk karakter i et animationsunivers, hvor humor, overdrivelse og magi er i centrum, som er noget, børn kender til og nemt kan afkode. Han er anderledes end målgruppen, så børnene kan grine af ham, derfor er han gjort til en voksen med et barnesind, der er nysgerrig, naiv og godhjertet, præcis som børnene selv. John Dillermand er generelt anderledes, og det kan være både svært og pinligt at være. Men det viser sig at være en gave, når man tør stå ved sig selv og sine fejl. Og det er lige præcis, hvad John Dillermand gør gang på gang, når han roder sig ud i ballade, fortæller Niels Lindberg, der er redaktør for Ramasjang.

»Det er en selvstændig pointe at lade John Dillermand lave en masse ballade og vise ting, som man egentlig ikke må – det er med til at lære børn, hvad der er ok og ikke ok,« siger Niels Lindberg, der er redaktør for Ramasjang

Børn lærer af fejl

Hovedfiguren John Dillermand får ofte rodet sig ud i problemer og møder udfordringer, hvor det nemme ville være at dukke nakken. Han har nemlig verdens længste diller, som ofte får ham ud i problemer, hvilket irriterer både Oldemor og resten af byen.

Men John Dillermand står ved, hvem han er og lærer hver eneste gang, at når han træder i karakter, som John med verdens længste Dillermand, så kan han redde farlige situationer og blive hele byens helt.

John Dillermand kommer på DR Ramasjang i 20 afsnit, og en del af læren i hvert afsnit er, at det er ok at begå fejl, og at man bliver tilgivet for sine fejl.

– Det er en selvstændig pointe, at lade John Dillermand lave en masse ballade og vise ting, som man egentlig ikke må – det er med til at lære børn, hvad der er ok og ikke ok. Ligesom når Bamse ikke vil dele honning med Kylling. Det forstår børn også godt, at det ikke er i orden, og det er med til at styrke deres retfærdighedssans igennem fiktionsfortælling, siger Niels Lindberg.

Fagligt samarbejde

Det private produktionsselskab Made By Us har udviklet og produceret animationsserien til DR Ramasjang. Instruktør og idéudvikler fra Made By Us, Jacob Ley, opfandt karakteren John Dillermand som en godnathistorie til sine børn.Man skal huske på, at det er os voksnes liv og erfaringer, der gør, at vi kan rynke på næsen af en magisk dillermand – det gør børn så absolut ikke. MAGRETHE BRUUN HANSEN, BØRNEPSYKOLOG

Produktionen har i udviklingen af serien samarbejdet med børnepsykolog Margrethe Brun Hansen, der har gennemlæst manuskriptet for at sikre, at børnene fortolker alt i serien korrekt og efter hensigten, så universet kommunikerer bedst muligt til børnene i målgruppen. Derudover har Sex og Samfund også været inde over som konsulenter.

– Man skal huske på, at det er os voksnes liv og erfaringer, der gør, at vi kan rynke på næsen af en magisk dillermand – det gør børn så absolut ikke, siger Magrethe Bruun Hansen, børnepsykolog

Om ’John Dillermand’ udtaler børnepsykolog Magrethe Bruun Hansen:

Med John Dillermand er det vigtigt at se det igennem børnenes øjne, og ikke med voksenbriller på. Man skal huske på, at det er os voksnes liv og erfaringer, der gør, at vi kan rynke på næsen af en magisk dillermand – det gør børn så absolut ikke. Mindre børn nyder at være nøgne og undersøge og udforske sig selv. De leger doktorlege, undersøger hinanden og elsker frække ord, og børn griner højlydt, når de siger prut og dillermand. Og det er lige præcis det univers, som John Dillermand taler ind i. Min erfaring siger mig, at børn vil både grine og lære noget af John Dillermand. Forældrenes reaktion kan påvirke, men mon ikke de fleste forældre også vil synes, at det er supersjovt.

Animationsserien John Dillermand er et af de nye universer på Ramasjang, som kan ses på både DR Ramasjang og streames på DRTV fra lørdag – den 2. januar 2021.

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mac
Mac
18 dage siden

Danskerne viser med denne film, hvor uuddannede, uopdraget og ukulturerede de er.

Jesper
Jesper
18 dage siden
Svar til  Mac

Åhh, hil dig Mac.
Du store kulturelle belæste messias blærerøv…. Aaahhhmmmeeennnn

Det halve af fornøjelsen er vitterligt du og dine ligesindedes udgydelser 🙏

Hvis du eller noget andet levende væsen på denne jord, virkeligt er oprigtigt forarget, krænket eller på anden måde oprevet over Dillermann, så glæder det mig utroligt meget.
Din udtrykte væmmelse er brændstof til at der vil blive fremstillet mere af samme stof, så fortæl endelig vidt og bredt om din mening!

Jesper
Jesper
18 dage siden
Svar til  Mac

Med sådan nogle uciviliserede ytrinter du hér leverer, tror jeg faktisk ikke på at du nogensinde er blevet opdraget…