Hvert år udarbejdes en Beskæftigelsesplan på arbejdsmarkedsområdet. I år er Beskæftigelsesplanen sendt bredt i høring med en åben høringsportal, som alle har adgang til. Høringen er foregået i perioden fra den 17. september til den 8. oktober. Herudover er Fredericia Beskæftigelsesforum, Handicaprådet og Udsatterådet personligt blevet præsenteret for planen, hvor de har haft mulighed for at stille spørgsmål og give svar.

“Det er en proces der har været igennem et halvt år. Vi er ved at forberede os til hvad vi skal lave i 2020. Det er meget vigtigt, at vi har en beskæftigelsesplan og at vi lægger en klar strategi. Vi er kommet langt, og det har ikke været en nem opgave. Vi lægger an til et par rigtig gode sæsoner, hvor vi oplever at ledigheden går den rigtige vej. Vi har haft politiske processer, hvor vi har nedsat analyseenheder der har givet anbefalinger, vi har omstruktureret og en masse god dialog om hvor vi skal hen”, lød det fra Peder Tind.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Når det går godt på beskæftigelsesområdet er der flere penge til andre udvalg”, fortsatte han.

“Det kommer ikke af sig selv, og vi er langt fra i mål, men jeg er sikker på, at vi ser resultaterne”, slog Peder Tind fast.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“I Dansk Folkeparti kan vi selvfølgelig støtte beskæftigelsesplanen. I forordet står der ‘et menneskeligt jobcenter’. Det har jeg hørt mange gange, men hvis det handler om at spørge ind til borgeren, så er det rigtig godt. Samtidig med at vi spiller borgerne gode – og de spiller os gode, så bliver det godt”, lød det fra Inger Nielsen.

Lise Nielson. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

“Jeg synes det er en meget flot beskæftigelsesplan, men på side 11 er der en udfordring omkring hjemsendelsesydelsen. Men jeg tænker, at det skal handle om at få borgeren på arbejdsmarkedet fremfor at sende dem hjem”, lød det fra Lise Nielson.

Cecilie Roed Schultz. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

“Når man kigger bagud er der sket meget de sidste år i Fredericia. Vi er gået fra kassetænkning, der måske nærmere har sendt folk ud i et cirkus end på vej i livet. Der er vi blevet bedre. Jeg er glad for, at jeg kan forstå vi skal tage udgangspunkt i borgerne. Men det er kun nogle borgere, for der er en lovgivning omkring hjemsendelse. Der håber jeg, at man i udvalget tænker sig nøje om, hvordan man vejleder i hjemsendelse. Hvis de bliver mødt med mistillid og en hård kant, så får vi ikke hjulpet dem”, sagde Cecilie Roed Schultz.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Jeg har fuld tillid til, at de folk der er ansat til at tale med vores borgere gør det i god ro og orden. Jeg kan ikke se hvorfor de ikke skal præsenteres for mulighederne – også om hvordan man kan blive hjemsendt. Det kan jeg ikke se noget problem i. Lad os få åbenheden frem og lade borgerne blive orienteret om de muligheder de har”, lød det fra Karsten Byrgensen.

“Jeg kan garantere, at vi møder alle borgerne med værdighed og deres drømme. Det handler om at tage udgangspunkt i borgerens drøm. Vores medarbejdere har været en turbulent tid med mange nye ting. Jeg vil gerne slå fast, at vi skal glæde os over, at det går i den rigtige retning – og at vi møder borgerne i øjenhøjde. Så længe en borger kan, så skal en borger i arbejde”, lød det fra Peder Tind.

(Foto: Fredericia AVISEN)

“Jeg bliver nødt til at tage ordet. Selvfølgelig skal vi oplyse borgerne om de muligheder borgerne har. Der er flere penge i hjemsendelse, og det er der faktisk mange der vil. Så skal de også informeres om mulighederne”, lød det fra Susanne Eilersen.

Læs mere om beskæftigelsesplanen her:

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer