Hele Danmarks sing-songwriter Tina Dickow gæster Fredericia den 27. oktober, når thansen ARENA danner ramme om en solokoncert med den elvesyngende kunstner.

Indrømmet, jeg er vild med Tina Dickow. Vi springer tilbage til 2004 på en mark i Børkop, da jeg første gang hører hende til Grøn Koncert, hvor hun har fået plads på Grøn Spot, og Banjos Likørstue til bonusinformation er konferencier. Det år var også Jokeren og Tue West på Grøn Spot-scenen, men for mig er det Dickow, der stjæler mig med hendes kæleri for øregangene. Hvem var hun, hvad var hun og hvad skulle hun blive tænkte jeg?

Tina Dickow Danielsen blev født den 14. oktober 1977 i Åbyhøj, og som mange andre danske kunstnere voksede hun op i det aarhusianske musikmiljø, hvor det hurtigt gik op for flere, at en stjerne var født.

For den brede mainstream-musikelsker var hendes samarbejde med Steffen Brandt også noget, der fik den unge kunstners karriere til at tage endnu et skridt op, da de sammen fortolkede en af hendes store idoler Leonard Cohen med hans storhit, Halleluja.

Tina Dickow fik sit kommercielle gennembrud med In the Red i 2005, der modtog dobbelt-platin i 2009 for 60.000 solgte eksemplarer. Hun har solgt mere end 300.000 album i Danmark. Tina Dickow har dannet par med den islandske sanger og musiker Helgi Jónsson professionelt siden 2008.

Og netop de to kunne vi opleve i 2015 på Hindsgavl Slot, hvor det faktisk også var EventC, der var arrangøren bag. En koncert, som musikalsk og vokalmæssigt var en præstation uden for den normale seks-stjernede-anmeldelsesskala.

Nu kan du så opleve Tina Dickow solo i thansen Arena.

Tina Dickows første store danske soloturné i slutningen af 2017 blev en ren triumf, og aften efter aften tryllebandt hun publikum på totalt udsolgte spillesteder med sine sange og sine historier fra en lang karriere.

Anmelderne var også begejstrede, og Aarhus Stiftstidende gav under overskriften “Tæl Til 6 stjerner” bl.a. koncerten følgende ord med på vejen:

“Hun er en aldeles fremragende formidler. Meget naturlig, jordbunden og nærværende og vældig kompetent til at binde de enkelte numre sammen med relevante betragtninger og holdninger, der bærer præg af stor indsigt og interessante refleksioner. Kloge ord, der maner til eftertanke.

Det ledsages alt sammen af en skøn humor, der både er underfundig, skæv, underspillet, jysk og med masser af selvironi. Pragtfuldt. Hvem sagde Hausgaard?”

I kølvandet på sit seneste album FASTLAND, runder Tina Dickow 2019 af med endnu en soloturné rundt i landet, og hun skriver: 

“Det var så stor en oplevelse at være rundt i Danmark på solo-turné, at jeg ikke kan dy mig for at spille en del af mine FASTLAND-koncerter på dén måde: alene med mine guitarer og mine fodtrommer og med god tid til at snakke og fortælle historier fra det virkelige såvel som det uvirkelige liv,” og slutter:

“Det store spørgsmål bliver, om jeg tager mundharpe og banjo med igen, eller om jeg hiver helt nye instrumenter med på scenen. Det er en cliffhanger, der er til at tage at føle på! Nyt bliver det i hvert fald, og jeg glæder mig allerede helt vildt!””

Vil du med den 27. oktober, når Tina Dickow spiller, synger, taler og giver dig en oplevelse i verdensklasse klokken 20.00, så kan du købe din billet her.

https://www.facebook.com/menyfredericia/