Som hundeejer er en tur på stranden en god afveksling fra den sædvanlige gåtur. Vind i pelsen og nye sanseindtryk for snude og ører er dejligt og inspirerende for hunden.
Men i sommerperioden, som i denne sammenhæng allerede er fra den 1. april, skal du huske, at hunden ikke må løbe frit omkring.

”Når hunden ikke må løbe frit på stranden, handler det selvfølgelig om, at stranden er et yndet udflugtsmål for mange mennesker, og ikke alle er vilde med hunde. Jo varmere og lysere dage, jo flere søger mod vandet. Med hunden i snor er der plads til alle”, siger Rikke Christensen-Lee, leder af Dyrenes Beskyttelses internat.

På nogle strande er det helt forbudt at tage hunde med, mens der på andre strande kan være yderligere restriktioner. Hold derfor øje med lokal skiltning.

Hundeskov som alternativ

”Som internatleder ved jeg, hvor meget det betyder for hundene at komme ud og tonse igennem fra tid til anden, og derfor er det en god idé at finde på alternativer til stranden, når du tager hunden med på tur i sommerperioden,” siger Rikke Christensen-Lee.

Et godt alternativ er f.eks. de danske hundeskove, hvor du kan lade hunden løbe frit og, hvor den tit vil møde andre hunde, som den kan hygge sig med.
Du kan finde en oversigt over hundeskovene på Naturstyrelsens hjemmeside. Her kan du også læse mere om at færdes med hund i naturen.

”Uanset hvad du finder på, så er det en god idé at give dine hunde afvekslende ture i naturen, så de får skærpet deres sanser og får fulgt årets gang på nærmeste hold” slutter Rikke Christensen-Lee.

(Arkivfoto)