FHK spiller mandag sæsonens første udekamp. Det sker mod oprykkerne Skive, der i deres første kamp i sæsonen besejrede en anden oprykker i form af Nordsjælland.

Sidst Skive og FHK mødtes i ligaregi var den den 20. april 2011, og det er et opgør, som fredericianerne næppe husker tilbage på med glæde. Det blev et nederlag på 23-22 efter en kamp, hvor Peter Henriksen blev korsbåndsskadet og med på bænken i fraværet af Christian Lynggaard var Nick Knudsen fra klubbens andethold.

Nick Knudsen gjorde sit til, at det ikke skulle blive til et nederlag, men det var ikke nok. Nerverne sad uden på tøjet på FHK’s markspillere, der med nederlaget til Skive, og i sidste ende var blandt andet det nederlag med til at koste FHK en nedrykning til 1. division.

Næste gang de to hold mødtes var den 15. oktober 2016, hvor FHK rejste fra Skive med et nederlag på 33-28. To gange siden har fredericianerne gæstet Skive, og begge gange er det blevet til et nederlag. Mandag aften er der ingen tvivl. FHK er favoritter på papiret med de ambitioner holdet har, og det faktum, at skibonitterne er nyoprykket og kommer med et af ligaens mindste budgetter.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Skive rykkede op i ligaen efter at have spillet to opgør mod Ajax København om kvalifikation. Det sker efter, at Århus Håndbold blev erklæret konkurs, og der derfor skulle findes to oprykkere fra landets næstbedste række. Skive har op til denne sæson fået tilgang af blandt andet den tidligere Århus-fløj Mads-Peter Lønborg, Benjamin Holm fra Tønder og stregspilleren Søren Tau fra norske Elverum. Derudover lykkedes det klubben at fastholde keeperen Magnus Brandbyge i klubben, selvom han oprindelig havde indgået en aftale med Århus Håndbold. Den aftale blev revet i stykker, da klubben blev erklæret konkurs, og i stedet forlængede Brandbyge med Skive.

Mod Nordsjælland var det specielt bagspilleren Tobias Rasmussen, der skilte sig ud med ni mål på ti forsøg, og fem assists. I målet gjorde Magnus Brandbyge også sit med en redningsprocent på 30 %, der klart overstrålede Nordsjællands keepere, der til sammen havde fem redninger i opgøret.

adp-as.dk

Først til pokalkampen mod KIF Kolding, og siden ligapremieren mod Bjerringbro-Silkeborg, har FHK nydt godt af at have fyldt op på lægterne. Nu venter der en udekamp, men meldingen går på, at FHK kommer til at få opbakning af omkring 60 medrejsende fans, der vil være på plads i KCL Skive, hvor der er kampstart klokken 20:00.