Efter kommunaldirektøren er blevet fritaget for tjeneste, er der endnu engang hældt benzin på bålet med historier om nepotisme, vennetjenester og pamperi i toppen af Fredericia Kommune.

Rygterne har længe svirret i Fredericia om, at forholdene i toppen af Fredericia Kommune, såvel administrativt som politisk, har været af en suspekt karakter. Disse rygter forstærkes naturligvis kraftigt, når først borgmesteren vælger at gå og nu hvor kommunaldirektøren fritages for tjeneste og hjemsendes.

Det forekommer at skeletterne vælter ud af skabene og det synes ingen ende at tage.

Det Konservative Folkeparti i Fredericia, og et par andre rigtige oppositionspartier udenfor byrådet, har i lang tid opfordret til åbenhed og gennemsigtighed i forvaltningen og i byrådets arbejde og beslutninger. Gang på gang er vi er blevet fuldstændig overhørt og mødt med en mur af tavshed. Der har fra ingen af siderne været et ønske om, at åbne for dialogen og tage debatten.

Men nu MÅ det være slut. Luften skal renses og alle sager skal på bordet. Borgerne i Fredericia fortjener at få klarhed over hvad deres skattekroner går til og hvordan de forvaltes. De vil være klædeligt, at det siddende byråd sørger for at få ryddet op NU, så vi forhåbentlig kan starte på en frisk når et nyt byråd tiltræder den 1/1-2022.

Derfor foreslår jeg, at der laves en ekstern og uafhængig undersøgelse af alt hvor der har været de mindste uregelmæssigheder, både i forvaltningen og i den politiske del. Tiden er kommet til, at byrådet beviser, at det ikke bare er floskler, når de ved flere lejligheder har påstået, at de ønsker åbenhed og gennemsigtighed. Derfor forventer jeg også at der i byrådet endelig er stor opbakning en udvidet, uvildig og tilbundsgående undersøgelse. Man fristes til at sige at byrådet og toppen af forvaltningen trænger til et 360o eftersyn.

Det kunne virke som om den politiske del på nogen områder er smeltet sammen med forvaltningen. Det er af afgørende betydning for integriteten og det professionelle politisk virke, at armlængde princippet mellem den politiske og administrative del af kommunen opretholdes.

Til slut vil jeg udtrykke min dybeste forundring over, at ingen tidligere har taget disse sager op. Rygterne har jo svirret i hele byen i flere år og folk indenfor murene må jo have vidst, at det var mere end rygter. Det tyder i den grad på en særdeles usund kultur. En kultur som jeg vil arbejde benhårdt på at ændre når jeg sidder i byrådet efter næste valg.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Karsten Byrgesen
Karsten Byrgesen
9 dage siden

Jeg takker de Konservative for støtten og gengivelsen af det budskab, som jeg bragte i Fredericiaavisen d. 20 december 2020. Jeg er konstruktiv kritisk til de åbenlyse dårligdomme, der skandaliserer vores fantastiske by. Følg rækken af mine indlæg og få syn for sagen. Karsten Byrgesen. Byrådsmedlem, Nye Borgerlige.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
8 dage siden

Nu er det vist ikke KB og NB Tommy støtter? Igen får du dig selv i centrum.
Som jeg kan se det, så vil Tommy gerne have det undersøgt, som du har været med til at støtte igennem de senere år. Så stik piben ind!