For første gang har et nonfood-brand i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse udviklet en ny produktserie med omtanke for den gode dyrevelfærd. Ringsted Duns nye dyne- og pudeserie OMTANKE er “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.

Ringsted Dun er gået all-in på dyrevelfærd. Deres dyne- og pudeserie OMTANKE er det første nonfood-produkt, der er mærket med “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, som er forbrugerne garanti for god dyrevelfærd. Foto: Ringsted Dun.

Indtil nu er de fjer og dun, der fylder danskernes puder og dyner, kommet fra konventionelt opdrættede ænder. Men nu kan forbrugere i Danmark, Norge og Sverige for første gang købe dyner og puder, hvor der også er tænkt på den gode dyrevelfærd. Ringsted Dun har skabt en serie af dyner og puder ved navn OMTANKE, hvor dunene stammer fra økologiske ænder, der har haft adgang til det fri og plads til at udfolde deres naturlige adfærd.

“Det er et naturligt næste skridt, at vores dyrevelfærdsmærke, “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, nu træder ind i nonfood-kategorien. Mærket er i konstant udvikling, og vi arbejder hver dag for, at alle dyr, der indgår i produktionen af fødevarer og andre produkter, skal have et højt niveau af dyrevelfærd, som fx mere plads, adgang til åben himmel og mulighed for at udleve naturlig adfærd. Vi er stolte over, at samarbejdet med Ringsted Dun har udmøntet sig i en ny serie dyner og puder, som forbrugere i både Danmark, Norge og Sverige nu kan købe,” siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Dyrevelfærdsmærket “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” har eksisteret siden 1992 og har til formål at hjælpe forbrugerne med at finde produkter fremstillet med god dyrevelfærd i butikkerne. Mærket findes blandt andet på kød, æg, mejeriprodukter, færdigretter og nu også på nonfoodvarer.

Ænder med plads til vingebask

På Landting Hovedgård i Struer går ca. 100.000 pekingænder årligt frit rundt. De går i mindre flokke, har masser af plads at boltre sig på og vand at vaske sig i.

“Alle mine ænder har rig mulighed for at snadre i vandhullet og får gode vitaminer fra både ukrudt, græs og insekter. Det er vigtigt for mig, at jeg kan se mine ænder i øjnene og give dem de omgivelser, som de trives bedst i og kan udvise naturlig adfærd,” siger Martin Daasbjerg, landmand og indehaver af Landting Hovedgård.

Martin Daasbjerg er leverandør til Dan Duck A/S, og herfra kommer dunene til Ringsted Duns nye dyne- og pudeserie OMTANKE.

“Med OMTANKE går vi all-in på god dyrevelfærd og økologi. I OMTANKE-serien er alle dunene 100% økologiske og “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, desuden er våret økologisk, GOTS certificeret og svanemærket, hvilket giver forbrugeren garanti for en kemikaliefri søvn. Vi oplever en stigende efterspørgsel på økologiske og ansvarligt producerede produkter. Derfor forventer vi, at vores nye OMTANKE serie også vil blive godt modtaget af kunderne,” siger Camilla Birkegaard, direktør for Ringsted Dun.

OMTANKE-serien vil være at finde i den danske, svenske og norske detailhandel fra 1. oktober 2019.

Her kan du købe OMTANKE dyne- og pudeserie

OMTANKE-serien fra Ringsted Dun, som er “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, bliver bredt tilgængeligt for forbrugerne.

I Danmark kan serien købes hos følgende forhandlere:

  • COOP.DK
  • Salling Stormagasiner
  • Illums Bolighus
  • Botex
  • Soveland
  • Søvn & Comfort
  • Sejs senge og dyner
  • Fjerrenseriet
  • NorlingBo
Udover at Ringsted Duns nye dyne- og pudeserie er mærket med “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, er den også økologisk og svanemærket, hvilket giver forbrugeren en kemikaliefri søvn. Dynen findes i flere størrelser og varianter. Foto: Ringsted Dun.
http://bit.ly/rosalecture