Som udskolingslærer, som SF´er og som pædagogisk menneske er jeg dybt frustreret over udsigten til at de største børn ikke skal tilbage i skolen før sommerferien. Èn ting er hvad vi kan med hjemmeundervisning. Mange lærere, mig selv inklusiv, står på hovedet for at sikre kreative bud på virtuel undervisning og læring. Sjældent har jeg som lærer lært så meget, så hurtigt og sjældent har jeg alligevel haft så svært ved at give det børnene har allermest brug for; hverdag, strukturer, relationer og fællesskab. Når nu vi er kommet af med vores haveaffald, afsluttet diskussionen om genbrugspladsen og været til frisøren, så er turen kommet til at vi åbner op for de store børn.

Alt er lukket for børn fra 6. klasse op opefter. Skolen, fritidsaktiviteter, muligheden for at mødes, klubtilbud, biografer og end ikke på store pladser må man mødes for at hænge ud.  Min bøn er derfor, at vi i Fredericia udnytter muligheden (hvis den kommer) til at åbne for at få de store børn tilbage i skolen i et vist omfang. Ikke alle timer. Ikke på gammeldags vilkår, men udfra sundhedsstyrelsens retningslinier. SF arbejder på landsplan for at kommunerne netop får denne mulighed og så skal vi rykke i Fredericia.

Når små børn kan – så kan store børn også. Den færdige løsning på, hvordan det kunne foregå har jeg ikke, men jeg mener, at hvis fleksibiliteten er stor er mulighederne mange. Lokaler må stå tomme andre steder end på skolerne. Der er plads i geografien udendørs og endelig kunne man vel godt sende eksempelvis 4. og 5. klasserne hjem noget før og så lade de store møde ind på skift to dage om ugen fra 13.00 – 15.00. Det var bare mine hurtige bud. Centralt bliver det dog at deadlines og tid til planlægning for skoler bliver længere og at de relevante faglige organisationer inddrages i planlægningen.

To måneder mere uden fællesskaber, relationer og hverdag tror jeg selv de mest kontrollerede børn og unge vil få svært ved at holde til uden, at det får store trivselsmæssige konsekvenser for alle. Ubærligt vil det for mig være, hvis 9. klasserne ikke i et eller andet omfang fik lov til en anden afsked med folkeskolen end den der er udsigt til. Dimission og sidste skoledag skal kunne laves og arrangeres i en sundhedsmæssigt forsvarlig udgave.

Mange grupper er heldigvis begyndt at vende tilbage til en hverdag. Nu er turen kommet til de store børn. Lad os få dem ud af pyjamassen. Sæt i gang!

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer