Miljø- og Teknikudvalget var tirsdag inviteret på J.B. Nielsens Plads i forbindelse med indvielsen af en grøn oase på pladsen. I slutningen af ugen er arbejdet færdiggjort på pladsen ved Meldahls Rådhus og på Axeltorvet.

Det lokale smedefirma Wiggers & Klement havde gjort forarbejdet med at lave “blomsterkasserne”. Planterne var blevet indkøbt hos Tantes Have, og de planter, der ikke var sat ned i kasserne, blev plantet i samarbejde mellem gartneren Kalle og Miljø- og Teknikudvalget, der var repræsenteret ved formand Christian Bro (A), næstformand Lise Nielson (A), Inger Nielsen (DF) og Turan Savas (A).

Blomsterne skulle plantes af Miljø- og Teknikudvalget. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Formand for drift, Bo Christiansen, bød velkommen til seansen og sagde:

“Frem for en pressemeddelse inviterede vi udvalget med til at plante. Kalle er hovedgartner på projektet og han hjælper med at vise hvordan man gør,” sagde han og så gik udvalget ellers igang med at plante løs.

Efter planterne var på plads talte Fredericia AVISEN med Christian Bro, som fortalte om projektet.

“Det giver en anden form for liv på pladsen. Vi sætter blomsterne op for, at der bare ikke skal være åbent. Blomster gør mig glad, og det tror jeg det gør for de fleste,” siger Bro.

Gartneren viser vejen frem. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Igangsætningen af projektet med de grønne oaser skyldtes, at springvandene er blevet sparet væk af driftmæssige årsager. Det betyder blandt andet, at springvandet på J.B. Nielsens Plads tidligere på året blev fjernet.

“Det her er et godt alternativ, og det er knap så omkostningstungt driftmæssigt,” forklarer Bro og kommer ind på, hvordan idéen blev til:

“Det er lidt skægt. Vi besluttede os for, at vi ville have grønne oaser, men politisk sagde vi ikke hvor det skulle være. Driftafdelingen fandt på det,” fortæller udvalgsformanden og slutter med at fortælle om betydningen, at oaserne har lokale leverandører:

“Det er et godt signal at sende, at vi handler lokalt. Da vi lukkede Gartneriet var jeg ked af det, men nu er blomsterne tilbage i byen, og at vi så handler lokalt er prikken over i’et,” slutter Christian Bro.

Leave a Reply