Fra i dag modtager over 250.000 studerende en invitation til spørgeskemaundersøgelsen Uddannelseszoom. Som noget nyt er der i år også spørgsmål om sexisme og corona-nedlukning. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen opfordrer alle studerende til at deltage i undersøgelsen.

2020 har på mange måder været et særligt år, og det vil afspejle sig i spørgeskemaundersøgelsen Uddannelseszoom. Den sendes hvert andet år ud til studerende på de videregående uddannelser for at indsamle deres oplevelse af alt fra læring og undervisning til studiemiljø og trivsel. Det er den mest omfattende undersøgelse af de videregående uddannelser herhjemme.

I år vil der være nye spørgsmål om to ting, som har præget 2020. Nemlig om de studerende har oplevet sexisme og uønsket seksuel opmærksomhed, og hvordan corona-nedlukningen har påvirket dem.

Konkret vil alle studerende blive spurgt ind til, om de i deres studiemiljø har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed, som for eksempel kommentarer eller berøringer, og af hvem og hvor. Spørgsmålene er skabt med input fra eksperter i KVINFO og Ligestillingsministeriet.

“Modige menneskers ærlige vidnesbyrd har vist os, at problemet med sexisme findes alle steder i vores samfund. Også på vores videregående uddannelser. Skal vi for alvor skabe det nødvendige opgør med den her kultur, må vi ikke vende ryggen til problemet. Derfor skal vi også have et så præcist som muligt billede af problemets omfang. Det er det, jeg håber, de nye spørgsmål om sexisme i Uddannelseszoom, der i dag sendes ud til en kvart million studerende, kan medvirke til. Derfor vil jeg også indtrængende opfordre så mange som overhovedet muligt til at deltage, så vi får et solidt fundament at handle ud fra,” siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

I år vil der også være obligatoriske spørgsmål om corona-nedlukningen, herunder betydningen for de studerendes trivsel og studieforløb.

“Det at blive sendt hjem fra sit studie fra den ene dag til den anden, kan have sat sig på forskellige måder hos studerende. For nogle har det været rigtig hårdt, for andre kan det have skabt uforudsete fordele. Med Uddannelseszoom kan vi tage den samlede temperatur på, hvordan det har påvirket vores studerende. I det hele taget er undersøgelsen et talerør for studerende til at tilkendegive, hvad der fungerer, og hvad der kan gøres noget ved i deres studieliv. Både når det gælder undervisning, studiemiljø og trivsel,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer