It-virksomheden Bankdata har udviklet en ny løsning til en række danske banker, der gør det let at ændre kundernes CPR-nummer. Løsningen gavner især personer, der skifter køn, eller som har været udsat for identitetstyveri, samt flygtninge og indvandrere, der skal have ændret fødselsdato.

Spørgsmålet om kønsidentitet er rykket ind i den finansielle sektor. Et stigende antal kunder ønsker at skifte personnummer, lyder meldingen fra en række danske banker. Ønsket kommer typisk fra kunder, der har skiftet køn. Stigningen kommer i kølvandet på, at de danske hospitaler i 2019 meldte om en eksplosiv vækst i ønsker om kønsskifte, og nu er turen kommet til den finansielle sektor. 

Derfor har Bankdata, der udvikler it-løsninger til ni danske banker, som tilsammen servicerer over 1,8 mio. kunder, udviklet en ny løsning, der gør det markant lettere for bankmedarbejdere at ændre kundernes personnummer i systemet. “Tidligere var det en enormt tung opgave, der kunne tage flere dage. Det var tidskrævende og forbundet med en masse risiko for fejl, idet der var en del tastearbejde. Men det er der lavet om på nu, hvor vi klarer det på få timer,” siger Helle Termansen, afdelingschef i Sydbank. 

Kan klares på få timer

Den nuværende lovgivning gør det problematisk at skifte personnumre på kunder med pensionskonti, og tidligere krævede det derfor op til flere dages arbejde for bankerne, som bl.a. skulle indhente nye underskrifter fra kunden. Med den nye løsning slipper kunden for at udfylde nye papirer, og bankerne kan derfor ændre kundens CPR-nummer på få timer. “Vi minimerer det manuelle arbejde og sikrer, at kunden får en hurtig, gnidningsfri og professionel oplevelse,” siger Helle Veland, Product Owner i Bankdata. Bankdata oplyser, at muligheden for at skifte CPR-nummer hurtigt især letter arbejdet, når personer skifter køn eller har været udsat for identitetstyveri, eller hvis flygtninge eller indvandrere skal have ændret deres fødselsdato. 

Om Bankdata

Bankdata er én af Danmarks største finansielle it-virksomheder. Bankdata ejes af de ni danske banker Alm. Brand Bank, Djurslands Bank, Jyske Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn og Sydbank. De ni banker servicerer tilsammen over 1,8 mio. bankkunder. Bankdata har eksisteret siden 1966 og beskæftiger ca. 700 medarbejdere. Virksomheden har hovedsæde i Fredericia og udviklingscentre i Silkeborg, Aarhus og i Gurgaon i Indien. Læs mere på Bankdata.dk

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer