Fredericia AVISEN har i tidligere artikler skrevet om streeming og hvor det var på vej hen. Mange har gisnet om store tjenester, der kunne rumme det meste, men nu kommer mægtige Disney og prismæssigt lander på en hylde, hvor alle kan være med.

Der har ikke været en dag, hvor jeg ikke har set nogen skrive om streeming eller flowtv, nogen brokker sig over, at tv’et ikke længere bare flyder, uden at man skal træffe et aktivt valg. Andre er helt vilde med, at de selv bestemmer indholdet, der kommer op på skærmen. Nogen af dem der var vant til at have alt i sin YouSee-app skælder ud og andre er helt vilde med at skræddersy sine egen løsninger uanset, hvad det koster.

Meningerne er mange, jeg var en af dem, der brokkede sig, da Star Wars og Marvel stille og roligt forsvandt ud af Netflix. Der var en grund og den frygtede jeg, for hvem elsker ikke superheltene fra Marvel, Star Wars klonerne og de klassiske tegnefilm krydret med de 3d animerede nyklassikere. Disney har opkøbt snart alt, hvad der kan kravle og gå og de ville lancere deres egen streemingskanal. Min frygt gik først og fremmest på, at vi i Danmark ikke ville få muligheden for streeming eller at de i deres bagkatalog af høj kvalitet ville presse prisen uhørt op.

Nu har Disney meldt nyheden ud om deres nye streemingstjeneste Disney+ bliver tilgængelig for os danskere. Disney+ er allerede tilgængelig i USA, Canada, Holland, Australien og New Zealand. Disney+ oplyser i en pressemeddelelse at lande som Storbritannien, Irland, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Østrig og Schweiz allerede er klar til at streame den 24. marts 2020.

Vi danskere må vente sammen med vore nordiske naboer, Belgien og Portugal til sommeren 2020. Skulle man på det tidspunkt sidde i et sommerhus med regnvejr, er jeg sikker på, at der er mange timer at hente her.

I Fredericia er vi heldige at have Disney live. Foto: Søren Malmose

Prisen

Netflix har vi kendt længe og prisen er mellem 79 kroner og 129 kroner om måneden for et premiumabonnement, for mig har det været en fair pris. Men med tiden, hvor nogle af de ting jeg kunne se før forsvinder, både på Netflix og mit YouSee abonnement, så presses den gode pris.

Jeg havde frygtet, at prisen på Disney+ ville matche Netflix og man nu som almindelig lønmodtager skulle til at vælge nogle fra. Disney skriver i deres pressemeddelelse, at prisen vil være 6,99 euro omregnet cirka 52 kroner. Det kommer som lidt af en overraskelse, at de prissætter deres abonnement til et halvt hundrede, men jeg frygter lidt, at det er en intropris som man har set ved flere tjenester.

Indholdet på Disney+ tjenesten vil primært være film, tegnefilm og serier produceret af Disney, herunder Pixar og Star Wars, samt indhold fra Fox. The Simpsons er også på Fox, de kommer nok også med tiden over på Disneys stjernespækkede streemingskatalog. Disney gør også klart at nyt indhold efter 2020 kun vil være tilgængelig på deres egen tjeneste fremover.

Fremtiden

Jeg er en af dem, der tror på, at der bliver åben krig, ikke med våben og dødsfald, men i løbet af de næste par år vil vi blive bombarderet med små abonnementer som vi ikke kan undvære. Måske ender jeg som en af dem der siger, kunne mit tv ikke bare vise flowtv, jeg orker ikke at finde noget at se på mine mange apps og tjenester.

https://www.ibc.dk/nyheder/infomoeder-paa-ibc/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer