Trafikanter, der skal mod Kolding fra motorvejskryds 59 Fredericia S, kan godt begynde at glæde sig. Nu åbner en ny rampe, som skal gøre det lettere at komme på motorvejen, og alle er inviteret med til indvielsen.

Vejdirektoratet og Fredericia Kommunes fælles projekt for at løse trafikale udfordringer ved motorvejskryds 59 er i fuld gang. Kølkær Entreprenør er forud for tidsplanen, og den nye tilkørselsrampe i det nordlige kryds kan åbne før tid.

”Det går rigtig godt med arbejdet, og vi er derfor i den glædelige situation, at vi kan åbne den nye vestvendte tilkørselsrampe tidligere end planlagt. Det vil sige, at trafikanter fra Snoghøj Landevej fra nord fra den 19. december ikke længere skal foretage et venstresving for at komme mod Kolding. De kan nu dreje til højre fra Snoghøj Landevej og køre mere direkte på motorvejen,” siger Vejdirektoratets projektleder Niels Arend Koefoed.

I Fredericia Kommune glæder man sig også over, at den nye rampe snart står klar til de første trafikanter.

”Vi er rigtig mange, der glæder os til, at motorvejsrampen åbner, så man ikke skal trækkes med kø og forsinkelser. Nu er en stor del af ombygningen overstået, og vi ser frem til, at motorvejskrydset står helt færdig i 2020,” siger Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune.

Vær med til indvielse af den nye rampe

Alle er inviteret med til indvielsen af den nye rampe. Det sker torsdag den 19. december kl. 13-14.

Borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaard holder tale og klipper snoren sammen med viceborgmester Susanne Eilersen. Lastbiler fra EUCL kører som de første i kortege ned ad rampen, hvorefter den er åben for alle. Der serveres æbleskiver i pavillonen.

Der er mulighed for parkering på et areal, som støder op til Gl. Landevej. 

Nuværende tilkørselsrampe i nordligt rampekryds

Efter åbningen af den nye vestvendte tilkørselsrampe mod Kolding begynder ombygningen af den nuværende sløjferampe mod Kolding. I forbindelse med ombygningen spærres rampen fra primo januar 2020 til medio marts 2020.

Nu åbner ny tilkørselsrampe ved Fredericia Syd for trafik

I lukningsperioden skilter Vejdirektoratet med omkørsel. Trafikanter fra Snoghøj Landevej fra syd skal benytte frakørsel 61 via enten Kolding Landevej og Skærbækvej eller Snaremosevej, Kongens Kvarter og Skærbækvej.

Ombygning i det sydlige rampekryds

Også i det sydlige rampekryds er der god fremdrift. Ombygningen af frakørselsrampen fra Kolding til Snoghøj Landevej er stort set færdig.

Tilkørselsrampen mod Fyn udvides med et ekstra spor senere på foråret.

Entreprenøren skal efter planen være færdig med det samlede anlægsprojekt senest den 30. november 2020. Ombygningen forventes dog færdig i løbet af sensommeren 2020.

https://danbolig.dk/nabolag/fredericia/villa


Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer