NPE – Netparty Erritsø afholder et 24 timers gamer event for fjerde gang, der vil være intens gaming, efter morgenmad og goodiebag kalder madrasserne på de mange børn når eventet er færdigt lørdag.

Da Fredericia AVISEN ankommer til Erritsøhallen fredag eftermiddag er der heftig aktivitet både på parkeringspladsen og inde i hallen hvor NPE afholder deres fjerde event. Inde i hallen var de fleste gamere på plads, nogle med flere skærme, men der var også flere forældre i gang med at etablere deres børn ved de lange borde.

I år er fjerde gang at der games i hallen og denne version af eventet er særdeles godt besøgt. eSport er i kæmpe fremdrift og der er dobbelt så mange deltager som sidste gang, hele 155 børn og unge spiller side om side.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der er sovesal og et par lounge områder som allerede er taget i brug. Det er allerede en meget varieret aktivitetsgrad, nogen farer lidt rundt andre har slået sig ned i loungen og andre sidder allerede klæbet til skærmen.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Annabeth Høegh Petersen som er kasserer i Erritsø Håndbold er en af de mange frivillige som sørger for at sådan et arrangement kan fungere. Hun sidder ved indgangen og checker deltagerne ind, samtidigt kommer en mindre dreng og skal have lidt hjælp med en engelsk besked på ipadden.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Annabeth har sin håndbold bluse på og NPE formår også at tænke hybriden almindelig sport sammen med den fremstormende eSport. Der er flere af håndboldspillerne som også gamer derfor begyndte de at tage eSporten seriøst og favne den i samme rammer som den bevægelige sport.

Annabeth siger, “forældrene kan være med på den måde at de kan sidde ude i cafeteriet , men ellers er børnene her selv. Jeg tror de yngste er 8 år og det er vigtigt af forældrene forstår at vi ikke kan stå for opsyn ud af hallen. Det er også derfor at vi har så de kan få stillet sulten med med lasagne eller pasta med kødsovs til kun 35 kroner, så de ikke behøver at løbe op på McD”.

Det er ungdoms spillerne fra U14 som agerer crew til NPE, de hjælper med tekniske problemer og spørgsmål. “Det var vigtigt for drengene at de fik deres egen t-shirts, dem er de meget glade for”, siger Annabeth.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

I Erritsø vil man gerne bygge den bro til eSport at man ved at komme her kan få effekten at at komme i et fællesskab ligesom når man dyrker en “normal” fysiks sport. De har nu afholdt 4 events men håber på at kunne tilbyde det som en fast del af programmet i foreningen.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Ole Andreasen fra Frøs Sparekasse på Erritsø Bygade har valgt at sponsorere arrangementet og er imponeret over den store aktivitet i lokalområdet.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Vi er her fordi vi er det lokale pengeinstitut i Erritsø og vi vil gerne støtte op når håndboldklubben er så initiativrig som de er. Der er fantastisk gang i den her allerede, det bliver spændende når der er konkurrencer så bliver der nok mere koncentration på, tænker jeg. Jeg oplever masse af glade unge mennesker, det er hygge og samvær, så det er en fornøjelse at støtte her”, siger Ole.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Bankdata er medsponsor på NPE og de har også deltagere med. Når de mange glade gamere går hjem i morgen har de også fået en goodiebag fra Rema 1000.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Vil du vide mere om NPE så kan du finde information her.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her