Som følge af den norske regerings nej til at støtte flyselskabet i den pågående COVID-19-pandemi, har Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) besluttet at iværksætte en reorganiseringsproces (examinership) i Irland knyttet til datterselskaberne Norwegian Air International og Arctic Aviation Asses DAC (AAA*). 

Læs den fulde pressemeddelelse på norsk via dette link.

AAA er Norwegians helejede datterselskab med ansvar for flyflåden. Desuden vil Norwegian indgå som part og derigennem få beskyttelse under den irske reorganiseringsproces som tilknyttet part. 

Norwegian fortsætter med at flyve det nuværende trafikprogram og aktien handles som sædvanlig på Oslo Børs. Norwegian Reward fortsætter som tidligere.

– Vi har truffet afgørelse om at søge om beskyttelse for at reorganisere under irsk lov for at sikre Norwegians fremtid, sådan at det kommer vores ansatte, kunder og investorer til gode. Vores mål er at finde løsninger i samarbejde med vores interessenter, som gør, at vi kommer igennem dette som et finansielt stærkere og mere robust flyselskab” siger Norwegians koncernchef Jacob Schram. 

*AAA:
Norwegian-koncernens flyaktiver er tilknyttet selskaber baseret i Dublin, Iralnd. Arctic Aviation Assets DAC er ejerselskabet af disse selskaber. Forretningsområdet omfatter flyfinansiering og ejerforhold. Arctic Aviation Assets DAC er et helejet datterselskab af Norwegian.

Streaming af pressebriefing:

Norwegian afholder en pressebriefing på selskabets hovedkvarter i Oslo i dag onsdag, kl. 18.00. Pressebriefingen kan følges og der kan stilles spørgsmål via dette link

Norwegian

Norwegians historie begyndte for mere end 27 år siden. Norwegian blev grundlagt i 1993, men lavprisselskabet med Boeing 737-fly kom på vingerne i 2002. Norwegian blev hurtigt en vigtig aktør i international luftfart, først på de korte, europæiske ruter i Europa og senere på langdistanceruterne til og fra USA, Asien og Sydamerika. Norwegian har i dag en moderne og brændstofeffektiv flåde, der består af Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 blev Norwegian det første flyselskab, der underskrev FN’s program for klimatiltag og forpligtede sig dermed til at blive klimaneutralt inden 2050.

Norwegian er kåret til Europas bedste lavprisselskab seks år i træk af Skytrax, og fem år i træk har passagererne peget på Norwegian som verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år i træk kåret til ”Flybranchens bedste fordelsprogram i Europa/Afrika” ved Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vundet mere end 55 priser for selskabets produkter, service og nyskabelse indenfor luftfart.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer