I weekenden blev NordicBet Ligaen skudt i gang, og her kom begge oprykkere i fokus, da både Skive og Kolding vandt.

Skive er efter en sæsons fravær tilbage i landets næstbedste række, og det fejrede de med at vinde over Næstved, hvor der har været en turbulens opstart med fyringer af træner Michael Hemmingsen og sportschef Jacob “Gaxe” Gregersen.

Næstved var i sidste sæson oprykker til NordicBet Ligaen, og var en af de positive overraskelser, men det ser de ikke ud til at blive i den sæson, hvor det handler om, at de skal undgå nedrykning.

Deres første kamp mod Skive vidner også om, at det bliver en hård sæson. Skive har ganske vist et fornuftigt mandskab, men med en status som oprykker er det et hold, som man som udgangspunkt skal besejre.

En farlig darkhorse i NordicBet Ligaen er Kolding. Efter en del års fravær er de igen at finde i landets næstbedste række, og de har ambitioner om at blive, hvilket understreges med tilgangen af Brent McGrath.

Det var dog fredericianske Simon Smith, som indledte målscoringen for Kolding mod Hvidovre, der må anses som en kandidat til nedrykning.

I den anden ende af tabellen viste Viborg deres ventede styrke ved at besejre FC Roskilde sikkert. Roskilde er et hold, der ligeledes forventes at være i den nedre del af tabellen efter afgangen af adskillige profiler grundet deres økonomiske nedskæringer.

Vejle til gengæld skuffede lidt, da de på udebane spillede 2-2 mod Fremad Amager. Det forventes, at Vejle vil være at finde i toppen, men mon ikke de er at finde i toppen, når sæsonen er slut.

Et hold, der også forventes noget af er Vendsyssel, der var kommet i fredericiansk uvejr, men de fik skubbet stormen ud over Lillebælt og endte med at sejre og fik en optimal start på sæsonen.

Første runde er svær til at give svar, men den giver en indikation på, hvad vi kan forvente os af sæsonen, hvor det lader til, at vi har fået et par oprykkere, som kan bide fra sig.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her