Boligmarkedet i Fredericia buldrer derudad. Der er rift om de attraktive boliger, og man kan nemt blive skuffet, når drømmeboligen bliver solgt for næsen af en. Med lidt forberedelse kan de fleste dog stå langt stærkere i jagten på nyt hjem.

Som boligkøber i Fredericia skal man være hurtig, hvis man vil sikre sig drømmeboligen.

”Der er virkelig gang i boligmarkedet. Nogle gange når blækket på salgsannoncen dårligt at blive tørt, før boligen er solgt. Derfor er det en god ide at sikre sig, at man kan slå til, når den rigtige bolig melder sig,” lyder det fra Christian Blittrup, filialdirektør i Nordea i Fredericia.

En vigtig forberedelse i den forbindelse er at vide, hvor meget man kan købe bolig for. Her kan det være en stor fordel at have et lånebevis fra banken.

”Med et lånebevis har du styr på det økonomiske og kan koncentrere dig om at slå til, når den rigtige bolig dukker op. Det kan være en stor fordel, især når der er så meget gang i salget af boliger og relativt få boliger til salg,” siger Christian, og tilføjer, at alle kan søge online om et lånebevis på Nordeas hjemmeside.

”Det kan man gøre, også selv om man ikke er kunde i banken”.

Køberkartotek er både til køb og salg

En anden måde at komme foran i boligkøen er ved at skrive sig op i et køberkartotek.

”Når du står i køberkartoteket, får du faktisk tilbudt boligen, før den overhovedet når at komme på markedet. Samtidig får du en række gode råd, så du hurtigere kan spore dig ind på dine boligønsker og slå til med det samme, når den rette bolig dukker op,” forklarer Rasmus Rüsz, ejer af danbolig i Fredericia.

På trods af navnet er køberkartoteket ikke kun for købere, men i høj grad også for sælgere:

”Som sælger kan du nemt se, hvor stor interessen er for din bolig uden nødvendigvis at sætte den til salg. På den måde kan du tage hul på bolighandlen stille og roligt. Og hvis du synes, prisniveauet er rigtigt, kan du skyde genvej til et godt salg via vores kartotek, hvor mange af kunderne er klar til at handle, når du er,” siger Rasmus.

FAKTABOKSE

Sådan har udbud og salg af huse og ejerlejligheder udviklet sig i Fredericia kommune:

 20192020
Udbudte huse og ejerlejlighederFredericia: 4.255 stk.Fredericia: 3.851 stk.
Solgte huse og ejerlejlighederFredericia: 546 handlerFredericia: 607 handler

Kilde: Boligsiden.dk og Nordea Kredit

Så meget kostede boligerne i Fredericia kommune i gennemsnit i 2020

Gennemsnitsprisen for et hus på 140 kvm. i Fredericia er 12.136 kr.

Gennemsnitsprisen for en lejlighed på 80 kvm. i Fredericia er 14.763 kr.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer