På en regnfuld fredag blev Fredericia AVISEN endnu engang inviteret ud for at høre mere om livet i bæltet med en skoleklasse. Sidst var det Bøgeskov Strand, denne gang er det Trelde Næs der ligger grund til.

Regnen styrtede ned over Fredericia – og det blev kun værre og værre efterhånden som arrangementet skred frem. Der var masser liv på Trelde Næs. Flere arrangementer var i gang, men vi fandt hurtigt frem til det rigtige sted.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Det første syn der mødte os var opsprættede fisk på bordet omringet af børn der var begejstrede for at se og mærke hvordan fisken var både indeni og udenpå. Ved deres side stod Ernst, der med stor entusiasme fortalte de interesserede børn om de forskellige fisk.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Lidt længere stod Ernsts bedre halvdel, Christa, i fuld gang med at lave krabbesuppe. ‘Hvorfor hedder det krabbesuppe når der ikke er krabber i?’ bliver der spurgt nysgerrigt, hvor Christa promte svarer: ‘Suppen er kogt på krabberne, de ligger lige ved siden af her’.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Hos Naturvejleder Bjarne Christensen bliver der rørt ved levende fladfisk og krabber. Især krabberne og kønsbestemmelsen af disse vakte stor interesse hos børnene. ‘Der er nok ikke så mange piger, fordi drengekrabberne er så irriterende’ lød det fra en af drengene, der tog en krabbe op af bassinet og undersøgte den nærmere.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

I vandkanten var børn, iført vaders, i fuld gang med at inspicere vandet og havbunden med dertil beregnede ‘kikkerter’. De fandt ikke det store, men ledte og ledte i håbet om at finde noget vildt.

Nordea Fonden: Vi er glade for at støtte ildsjæle

“Vi mærker to ildsjæle der virkelig brænder for det her. Støtten gør, at de kan købe flere remedier og kan ramme endnu bredere end de gør i forvejen” fortæller Christian Blittrup og fortsætter:

“Det gør meget, når man mærker ildsjæle der brænder for det her. Det er til kæmpe stor gavn for mange det de laver”.

Arrangørerne: Det er også fantastisk for os

Christa og Ernst Poulsen er en del af Lillebælt Fritidsfiskerforening, der står sammen om Projekt Lillebælts Forunderlige Verden er glade for støtten.

“Det er ikke kun børnene der får en god oplevelse, vi får også samtidig en fantastisk god oplevelse ved at være sammen med børnene. Det er ikke kun børnene, men også lærerne der lærer en masse nyt” fortæller Christa Poulsen til Fredericia AVISEN.

“I dag så vi blandt andet med dissekeringen af en torsk. Først er de lidt afvisende, men når vi først åbner op og fortæller dem om processen og fisken, så bliver de meget mere interesserede” fortæller Christa og fortsætter:

“De synes også det er så sjovt at tage vaders på og gå rundt med rejenet og se hvad der er i vandkanten. Det er ikke noget man får lov til hver dag, så vi er virkelig glade for at kunne vise nogle af disse ting”

“Vi har lavet et koncept, efter vi blev spurgt af Fredericia Kommune om vi ville være med. Vi kan stille med lidt fisk fra Lillebælt og krabber, men der manglede lidt penge hvis vi skulle gøre det bedre. Det er så fantastisk, at Nordea Fonden går ind og støtter os. Det er vi virkelig glade for. Det betyder virkelig meget, det er en slags anerkendelse fra dem for at projektet er godt” slutter Christa Poulsen.

https://andresens-vvs.dk/ Annonce