Nordbohuset holdt onsdag 40 års jubilæum. Formand for Norbohuset, Stephan Klavsen, ser tibage på tiden, hvor han selv var barn i nordbyen og nød godt af de frivillige i området. 

Der var fyldt i Nordbohuset på Sonnesvej 112. Der var indkaldt til 40 års jubilæum kombineret med åbent hus, og det tog områdets beboere, og andet godtfolk god imod. Dette gjaldt blandt andet formand Stephans forældre, Hans Aage og Ingelise.

Stille og roligt blev Norbohusets festlokale fyldt op onsdag eftermiddag. Foto: Patrick Viborg Andersen

Efter taler, blandt andet ved formand Stephan Klavsen, fangede Fredericia AVISEN formanden til en kommentar om at være med til at fejre jubilæet i Norbohuset.

“Det er sjovt. Jeg har faktisk været med hele vejen, fordi da man startede herude, var jeg en 5/6-årig dreng, der rendte soveløst og spilede fodbold på bakkerne. Som barn havde stor glæde af aktiviterne her, og da jeg så som voksen flyttede herud igen har det været naturligt at involvere mig. Heldigvis er vi mange, der var børn i 70’erne og 80’erne, der er flyttet tilbage, og hjælper til i dag. Det er også dejligt at se, at så mange mennesker og gamle koryfæer, der er mødt op i dag (onsdag, red.),” siger Stephan Klavsen.

Stephan Klavsen lagde ud en velkomsttale. Efterfølgende tog flere Nordbo-korryfæer ordet og mindes gamle dage og hyldede nordbohuset. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN.

Særligt i de seneste år er der kommet flere markante tiltag i Norbohuset. Blandt andet blev der arrangeret et motionsløb sidste år, som endte ud med 600 deltagere en søndag eftermiddag.

“Nordbo har været under udvikling i mange år, men når der er frivillige involverede, er der perioder, som er svære og perioder, hvor det går rigtig godt. Lige nu går det netop rigtig godt, og vi har mange frivillige, der driver aktiviteterne herude. Alt lige fra rengøring til bankospil, så det er en fornøjelse,” forklarer Stephan Klavsen.

Læs mere om Nordbohuset ved at klikke her.