Forside Kolding De nominerede til Kolding Kommunes kulturpriser 2017

De nominerede til Kolding Kommunes kulturpriser 2017

DEL
Vinderne af sidste års kulturpris og 10.000 kr. var Munkensdam Musicalforening. (Foto: Kolding Kommune )

Når kommunens kulturliv skal fejres på Godset d. 25. april, bliver festen udvidet med en kulturmesse, hvor der er mulighed for at møde Kulturinstitutionerne samt et udvalg af nogle af de foreninger der er i Kolding.

Og de nominerede er…

Sprudlende og spraglet, mangfoldigt og med kant – Koldings kulturliv har det hele. Ikke mindst takket være de mange kulturelle ildsjæle, som er helt uundværlige i forhold til skabe et attraktivt og levende kulturudbud i Kolding Kommune.

At dette er noget der bliver værdsat blandt kulturbrugerne vidner de mange indsendte forslag til årets kulturpriser også om. Til de 3 priser har kulturafdelingen modtaget i alt 69 indstillinger, som er rekordmange i Kulturevents historie.

Ud fra de kandidater borgerne har indstillet til kulturpriserne har Kolding Kommunes nedsatte fagjury bestående af lederne fra de kommunale kulturinstitutioner, med godkendelse af Kulturudvalget nu udpeget de nominerede i de tre kategorier:

 

Årets Kulturpris: 

  • Karsten BechKarsten har ydet en enorm og målrettet indsats gennem de senere år for musik- og især jazz-miljøet i Kolding. Med nyskabende ideer og en utrættelig iver har han været med til at brande hele trekantområdet som en jazz-aktør, man ser efter i resten af Danmark. Fra Jazz 6000 til Jazz i Trekanten og senest med etableringen af Jazztown Kolding.”

  • Dronning Dorothea TeatretTeatret Med en fantastisk sommerforestilling i form af Grease og et flot 30 års jubilæumsshow har teatret sat en solidt aftryk i 2016”.

  • Sanne DewasSanne er en ener, der har udmærket sig i en lang række kulturelle sammenhænge. Hun har blandt andet været engageret I både Munkensdam Musical og Pecha Kucha Night gennem de seneste 3 år og har været med til at udforme og afholde konceptet Mortified Mungo”.

Årets Kulturelle Highfive:

  • Jazzhouse Pitstop ”Med Jazzhouse Pitstop gøres det umulige muligt; at samle unge om jazz. Et spændende samarbejde mellem spillested/natklub og jazz-forening har skabt et nyt kulturelt mødested for unge, der selv bliver aktive kulturskabere. Det viser nye veje for Koldings Kulturliv”. 
  • Slots & Skitse Der er øl, der er tegneblokke og kul, en nøgenmodel og så er der rigtig god stemning, når Slots og Skitse afholder arrangementer, der blander kultur og social sammenkomst. Initiativet er etableret af Studieby Kolding i et tæt samarbejde med Nicolai Kultur og på sigt er ambitionen, at det er frivillige unge, der helt selv skal tage teten på arrangementet”.
  • Metal CaféDe kommer fra Odense og de kommer fra Esbjerg – og fra Kolding selvfølgelig. Til metalcafe på Godset – uden at vide på forhånd hvem der skal spille. Der er fyldt hver gang, når ”metal-folket” samles til høj musik, smadre-bingo og headbanging konkurrence. Et unikt initiativ for en målgruppe, der rækker langt ud over Kolding bygrænse, etableret af en dedikeret gruppe folk fra foreningen Rock’n’House”.

Æresprisen Grubleren:

  • Benny NicolaisenBenny nomineres for sin store indsats i kulturmiljøet gennem mange år – fra engagementet i det daværende musikråd til hans rolle i at Opera på Skamling blev en realitet. Senest for sit engagement i Jazzband Kolding, hvor han blandt andet har været aktiv i etablering af Jazz ved Søen”.
  • Henning Steen HøjvældeHenning nomineres for sit store engagement i Geografisk Haves Venner, hvor han blandt andet har været en af de absolutte nøglepersoner i Plantemarkedet Grundlovsdag – hvert år gennem de sidste 21 år. Henning spreder godt humør alle vegne og er altid klar med en hjælpende hånd.

Også i bestyrelsen for Koldinghus – forening af slægtsforskere, er Henning et skattet medlem”. 

  • Hanna AndresenHanna har – med kulturelle og sociale tiltag – løftet unge i Sydvest Kvarteret gennem sin ansættelse i Gademix. Et enormt engagement, der gør, at de unge kommer tilbage og bidrager til gode oplevelser med de næste generationer – både når der males graffiti og laves cirkus”.

 

Kulturevent 2017

Kulturudvalgets Kulturevent løber af stablen 25. april kl. 16.30-21.30 på Godset. Programmet byder på bl.a. optræden fra Dronning Dorothea, lokaleoplægsholdere, ungt jazz, samt optræden fra Fidelis, et upcoming indieband fra Odense med rod i det melankolske og eksperimenterende.

Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær og næstformand Merete Due Paarup vil byde velkommen, og ellers vil konferencier Cathrine Reinert guide os igennem aftenens program.

DEL