Alt for mange raske borgere i Fredericia modtager sociale ydelser.

Staten bruger årligt 13 milliarder på aktivering og Jobcentre (JC). Med indførelsen af Socialdemokratiets ”Arne pension” skærer regeringen over en milliard kroner fra JC. Hertil kommer at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtaler, at ”der på JC er for meget bureaukrati og mange ledige får ikke den individuelle hjælp som de har brug for” (Kilde: Fagbladet3F). Nye Borgerlige mener at privatisering og effektivisering er vejen frem.

På trods af undersøgelser og politiske forhåbninger er vi kun fire pladser fra Danmarks bundrekord som nummer 94 ud af 98 kommuner.

Fredericia havde pr. juni 2020 2.987 ledige borgere, der var tilgængelige for arbejdsmarkedet. Heraf var 1436 borgere på kontant- og uddannelseshjælp. Det svarer til 48 %. Kilde Jobindsats.dk, ledighedstal for juni 2020.

22% af jobparate personer på kontanthjælp havde ikke dansk baggrund. Kilde: Kommunens fagsystem på beskæftigelsesområdet.

I Fredericia var der pr. juni 2020, 2.534 udenlandske statsborgere i beskæftigelse. Kilde: Udlændingeregisteret 

Mange jobs er for ufaglærte og varetages af Østeuropæiske borgere. Sammenhængen er skræmmende, fordi et tilsvarende antal Fredericianere på sociale ydelser går rundt med hænderne i lommerne. På samme tidspunkt er der 163 ledige jobs i Fredericia. Det er der ingen logik i.

Raske mennesker skal forsørge sig selv. Men tallene viser noget ganske andet. Selv efter årevis som erklæret job parat på offentlige ydelser af forskellig slags, accepteres det at jobparate fravælger at arbejde.

Lad det være klart, at mennesker med alvorlige sygdomme, handicap m.v. ikke skal fratages sociale ydelser.

Kontanthjælp varierer i forhold til alder, forsørgerpligt, uddannelsessituation, helbredstilstand m.v. Den månedlige ydelse udgør mellem 14.993 – 10.026 kroner (med enkelte variabler). Hertil kommer personer under revalidering, hvor en fyldt 30 årig forsørger modtager 18.645 kr. pr. måned. Til sammenligning udgør en almindelig folkepension (grundbeløb og pensionstillæg) 13.541. Par modtager kr. 9.995kr. per person (2018 satser).

Det skal have en konsekvens for mennesker der af bekvemmeligheds- og/eller etnisk/religiøse årsager vælger at blive hjemme frem for selv at skaffe brød på bordet og bidrage til fællesskabet. De skal ud på arbejdsmarkedet eller møde et fuld stop for sociale ydelser.

Følg
Notikation om
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
J J Pedersen
J J Pedersen
2 måneder siden

Jeg har blot et spørgsmål: Hvorfor gør du ikke noget ved det Karsen Byrgesen. Du henvender dig hele tiden til offentligheden fordi du er blevet spidskandidat. Men skal vi konstatere, at du ikke er i stand til at gøre noget i kommunalbestyrelsen. Hvorfor skal vi så vælge dig ind om et år?
Det ser ikke ud til, at du har hverken evnerne eller modet!

Søren Haastrup Alternativet
Søren Haastrup Alternativet
2 måneder siden

Karsten Byrgesen har tilsyneladende ikke kigget dybere i tallene, men finder kun de tal frem, der lige passer ind i hans bashing af forskellige grupper af medmennesker.

Kære Byrgesen det kunne være et smukt træk af dig at kigge hele vejen rundt.

Eksempelvis er der lavet undersøgelser, der viser at 70 % af dem man har parkeret på kontanthjælp faktisk ikke er klar til at tage et job i morgen. Dermed er der et sted du kan sætte ind i forhold til du sidder i Byrådet. Du kan starte med at kræve at Fredericia Kommune ikke parkerer sygdomsramte på kontanthjælp.

Dernæst er der lige indgået budget for 2021 og uden at der er sat fornødne midler af til at løfte jobcentret og jeg ser at Byrgesen har stemt for dette budget ergo kan det ikke fylde alverden for ham.

Havde det fyldt for Karsten Byrgesen havde han sikret sig, at der var sat millioner af til opkvalificering af de arbejdsløse og han havde sikret sig at den evige jagt på at lokke virksomheder til kommunen gik hånd i hånd med en indsats hvor man sikrede de ledige Fredericianere var opkvalificeret så de kunne bestride de arbejdspladser man igen og igen proklamerer at man som Byråd har lokket til kommunen.

Det der kommer her fra Karsten Byrgesen er bashing og intet andet.

Har igen og igen nævnt, at der er andre veje end den strategi som byrådet og forvaltningen pt lægger for dagen, men man taler for døve øre og plads nummer 94 ud af 98 er resultatet af man enten ikke vil lytte eller måske faktisk ikke prioriterer området særlig højt i forhold til andre områder. Så er der heldigvis Alternativet og det er at sende andre kræfter ind i Byrådet med fokus på at Fredericia skal være mulighedernes kommune for alle og ikke kun de få.

Peer Larsen
Peer Larsen
2 måneder siden

Kan du dokumentere påstanden om at 70% af dem, der modtager kontanthjælp, ikke er klar til at tage et job? Ved du hvor stor en andel der er syge?
Hvis man er rask og arbejdsløs, men ikke er klar til at tage et job, så skal man ikke modtage kontanthjælp, så må man forsørge sig selv.

hans thomassen
hans thomassen
2 måneder siden

Så gør dog en indsats Karsten Byrgesen??
Vi ligger dernede år efter år.
Tag nu og tag over til Middelfart, de ligger højt hvert eneste år i år nr. 3 i hele landet. Måske kunne vi lære noget.
Selvom borgmesteren gang på gang fremhæver, at folk og virksomheder strømmer hertil.
Må man konstatere nr. 94 i denne undersøgelse.
En arbejdsløshedsprocent der er over landsgennemsnittet.
Og befolkningstilvæksten falder.
Det må vi kunne gøre lidt bedre???

Peer Larsen
Peer Larsen
2 måneder siden
Svar til  hans thomassen

Interessant at Middelfart kommune har en langt højere beskæftigelsesrate. Kan du forklare hvad årsagerne er?

hans thomassen
hans thomassen
2 måneder siden
Svar til  Peer Larsen

Det har såmænd stået i en stor artikkel i Fredericia Dagblad den 19.10.20 og det er jo også underligt at avisen så ikke krydrer og sparer lidt med Fredericia Kommune ang. dette. altså tager et spadestik dybere??
jeg ved ikke hvordan de andre kommuner ligger. Jobcenterchefen udtaler at successen stammer for et tæt samarbejde med områdets virksomheder.Netværksdelen er rigtig vigtig og det giver gode resultater.
Det er en stor og fin artikkel, og ja hvorfor bruger Dagbladet ikke de oplysninger de selv bringer???