Fredericia Kommune er den kommune med fjerde flest modtagere af kontantydelser per 1000 indbyggere. I Fredericia har man 58 modtagere af kontantydelser per 1000 indbyggere viser tal fra Danmarks Statistik. Men det går fremad og udviklingen er positiv.

På landsplan er beskæftigelsen på det højeste niveau siden finanskrisen. Det mærkes også i Fredericia, hvor antallet af borgere der modtager kontantydelser er faldet over de seneste år. Dog ligger Fredericia stadig i toppen.

Fredericia klarer sig også bedre end landsgennemsnittet på flere af de ydelser der ligger i kontantydelser. Hvis man eksempelvis ser på kontanthjælp, så er der på landsplan sket et fald med 0,2% hvor Fredericia har et fald på hele 0,4%. På integrationsydelserne ser man også et større fald i Fredericia end på landsplan. Det vidner om, at de indsatser man laver i Fredericia virker.

Artiklen fortsættes efter annoncen

“Projekt flere skal med” er kommet godt fra land

Et af de tiltag man har lavet i Fredericia Kommune er Projekt flere skal med. Med det projekt har man taget alle kontanthjælpsmodtagere, der i mere end fem år har været i kategorien ‘ikke arbejdsmarkedsparat’, og givet dem et særligt forløb.

Fra starten blev 280 borgere visiteret til at være med i projektet. Så snart man som borger er visiteret, bliver der lavet en vurdering i to grupper: En gruppe til borgere der har brug for et afklarende ressourceforløb, og en gruppe for borgere der skal i et beskæftigelsesforløb.

Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind, er glad for, at der er en målrettet indsats.

“Det er fantastisk, at vi i Fredericia Kommune har en målrettet indsats. Der er tale om borgere, der har været meget langt fra arbejdsmarkedet, så en målrettet hjælp er nødvendig” siger Peder Tind til Fredericia AVISEN.

Tallene viser sig også at være yderst positive. Chef for arbejdsmarked, borgerservice og genoptræning, Dennis Mølgaard Hansen er også stolt af de tal man allerede har opnået.

“Vi har kun været igang siden årsskiftet, så at vi er kommet så godt fra start er fantastisk. Ud af de 150 borgere vi har i beskæftigelsesforløb, så har 13 allerede fået job og omkring 25 er i praktik med henblik på ansættelse. Det er vildt vi er kommet så langt allerede” siger Dennis Mølgaard Hansen til Fredericia AVISEN.

Åben for fortsættelse af projektet

Projektet kører lige nu for de 3 millioner kroner, som man har fået tildelt af satspuljemidlerne. Men formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind, ser positivt på fremtiden for projektet.

“På den korte bane får projektet ro og plads til at udvikle sig. Det har vist gode takter, og det tror jeg også det fortsætter fremover. På den lange bane skal vi i udvalget selvfølgelig tage stilling til en fremtidig finansiering. Hvis takterne fortsætter er jeg varm fortaler for, at vi fortsætter” udtaler Peder Tind til Fredericia AVISEN.