Der var i dag lagt op til, at der skulle være en stor fodboldfest på Monjasa Park, hvor FC Fredericia skulle have taget imod Vejle. Det sker ikke, da dansk fodbold er sat på stand-by grundet Covid-19. Vi ser tilbage på historiske opgør mellem de to hold.

Der har altid været et Storebror / Lillebror-forhold mellem FC Fredericia og Vejle, og det har nok mest været følt fra fredericianernes side.

Christian Ege har tidligere scoret mod Vejle. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Vejle har store traditioner indenfor fodbold, og på samme hylde har Fredericia aldrig været. Storebror fra nord har vundet mesterskabet fem gange og snuppet pokaltitlen seks gange.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Som årene er gået har Vejle rusjet rundt mellem 1. division og Superligaen, og der gik derfor nogle år før, at de to hold mødtes efter FC Fredericias stiftelse i 1991. 

Den første kamp mellem de to hold på Fredericia Stadion på Baldersvej er historisk. 6-1 viste måltavlen i fredericiansk favør, og den sejr har man levet længe på, men i 2011 var det nær blevet revancheret i Vejle, der vandt 5-1.

Der skulle have været mere at juble over på Monjasa Park i dag, men grundet Covid-19 sker det ikke. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

En anden kamp, der er mindeværdig mellem de to hold, er d. 18. september 2016 på Monjasa Park. Kampen huskes nok mest for, at Christian Ege Nielsen løb direkte ud mod Vejle-fansene og tyssede på dem, da han udlignede til 1-1. Kampen endte med FC-sejr på 3-2.

Det seneste og klareste minde mellem FC Fredericia og Vejle er d. 14. august 2019. Nørreskoven blev indtaget af en fredericiansk hær på og udenfor banen. 300 medrejsende fans var på lægterne, og dominerede lydkulissen i Vejle. På banen var det en flok disciplinere spillere, der endte med at vinde 1-0 på et tidligt mål af Kristian Kirkegaard.

Vejle blev indtaget af Red Pride (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

I dag skulle endnu en side af historien mellem storebror og lillebror være skrevet, men når vi er i sådan en situation, som vi er i, er fodboldhistorien ikke det vigtigste og vi kan i stedet glæde os over, at når vi er på den anden side, at der er et stykke historie, som skal skrives.

https://www.vinmedmere.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer